Alla provade viner 2019-10-04

 

2017 La Cerisaie

Region: Loire
Appellation: Anjou
Producent: Domaine de la Bergerie
Pris: 149 kr

Till vinet >>

Ungt vin som kräver luftning eller lagring. Efter ett par timmar i karaff är det fortfarande ganska kärvt. Den sista skvätten får lufta i flaskan i ett par dagar och då öppnar det upp. Doften levererar svarta vinbär, cederträ, tobak och mörk choklad. Smaken är stram och medelstor. Fortfarande ung men ändå drickvänlig, fruktig med tydliga toner av Cabernet-franc. Köp, lagra några år eller lufta ordentligt.

2014 Fontanafredda Alta Langa DOC Limited

Region: Piemonte
Appellation: Alta Langa (DOCG)
Producent: Fontanafredda
Pris: 169 kr

Till vinet >>

Ett bra, fruktdrivet, mousserande vin med sötmandel, vit choklad, mariekex, apelsin, gula äpplen och inlagda päron. Hygglig mousse och föredömligt torrt. Förmodligen inget vi köper igen men vinet var gott på egen hand och till vickningschips.

2014 The Bernard Series Organic Syrah

Region: Coastal Region
Appellation: Paarl (District)
Producent: Douglas Green Bellingham
Pris: 165 kr

Till vinet >>

Kul med utvecklad syrah, särskilt när vinet är så här klassiskt skolat och med tanke på ursprung återhållsamt. Frukten är inte direkt syrahtypisk så som vi känner druvan; svartpeppar snarare än vitpeppar, jordgubbar snarare än blåa bär. Men de köttiga, rökta nyanserna är på plats såklart. Kanske anas en lätt gummiton men annars finns inget att klaga på. Riktigt fint.