Alla provade viner 2019-08-31

 

NV Graham's Fine Ruby Port

Region: Trás-os-Montes
Appellation: Porto (DOC)
Producent: Graham's
Pris: 119 kr

Till vinet >>

Sött men balanserat med frukt och godisgott i fokus. Choklad, lakrits och peppar slåss om utrymmet med blåa plommon, björnbärssylt och körsbärslikör. Det är gott men enkelspårigt. Inte helt utan charm men ändå lite opersonligt. Fyller någon slags funktion, åtminstone till den mörka chokladen med grönmögelost och svartvinbärsmarmelad.

2017 La Source Ferraton Père & Fils

Region: Rhône
Appellation: Saint-Joseph
Producent: Ferraton Père et Fils
Pris: 239 kr

Till vinet >>

Torr, frisk, medelfyllig smak med lätt ekton. Tropisk frukt och mandelkubb samsas med en redig mineralitet (som kanske förväxlas med nämnda ek). Lite trist men kraftfull och energisk för den som gillar stilen.

2010 Chateau Fourcas-Borie

Region: Bordeaux
Appellation: Listrac-Médoc
Producent: Chateau Fourcas-Borie
Pris: 191 kr

Till vinet >>

Härligt koncentrerad frukt med integrerad ek åt det småsöta hållet. Rent och snyggt med personlig charm. Känns hyfsat drickfärdigt med utveckling och nedslipade tanniner. Cassis, mörka körsbär, mörk choklad, rostade kaffebönor, aska. Ett spänstigt och mungott vin att ta fram när det börjar höstas.

2015 Bourgogne Epineuil Rouge

Region: Bourgogne
Appellation: Bourgogne
Producent: Oliver Wartel
Pris: 182 kr

Till vinet >>

Rönnbärsfrisk, jordig och något utvecklad smak med blodapelsin, röda vinbär, mineral och kanderat socker. Ett härligt vin som mår bra av lite luft i karaffen. Inte typiskt men kanske godare som vi känner regionen.