Alla provade viner 2019-08-10

 

NV Corpus #1

Region: Slovakien
Appellation: Slovakien
Producent: Strekov 1075
Pris: 189 kr

Till vinet >>

Ett år på rygg har varken gjort till eller från med det här vinet. Framförallt inte till, då ett uns av förra årets fräschörchock saknas. Annars är det samma härliga köttiga cabliknande frukt och violgodisaktiga blommighet i tätt josig förpackning. På inget sätt stort men väldigt gott och egensinnigt.

2018 Glup Cinsault

Region: Region del Sur
Appellation: Valle del Itata
Producent: Viña Longavi SPA
Pris: 159 kr

Till vinet >>

Fräscht, ungt, bärigt med örtiga toner. Något som upplevs som rejäl mineral - lakrits? Saftigt med syrligt godis, små fina tanniner. Torrt och läskande. Drick ungt och lätt kylt. Ett härligt vin.

2015 Nicolas Zusslin Pinot Gris Tête de Cuvée

Region: Alsace
Appellation: Alsace
Producent: Nicolas Zusslin
Pris: 164 kr

Till vinet >>

Kräftor kräva dessa drycker? Nja. Vinet är lite för sött (26g/l) för att det ska funka optimalt. Det blir lite sockerdricka över det hela. Men på egen hand är det mogen gul frukt och mineral. Och litchi. Klart moget.

2015 Pegasus Bay Aged Riesling

Region: Canterbury / Waipara Valley
Appellation: Canterbury / Waipara Valley
Producent: Pegasus bay winery
Pris: 159 kr

Till vinet >>

Inte mycket att gnälla på här förutom avsaknad av ett uns tysk syra för att väga upp den rejäla sötman. Rikt fruktig mot det gula, tropiska. Halvtorr smak med utvecklade toner av petroleum. Viss mineral också men tydligt fokus på frukten trots allt. Ett riktigt bra vin.

2016 Ferdinando Principiano Dolcetto d'Alba Sant' Anna

Region: Piemonte
Appellation: Dolcetto d'Alba (DOC)
Producent: Ferdinando Principiano
Pris: 115 kr

Till vinet >>

Nyplockade lingon och regnvåt skogsväg. En lätt mineralsälta. Tanninerna sammetslena. Saftigt och mjukt. Fantastico! Drick opp och njut om ni har flaskor kvar. Ur Cavistelåda #77.