Alla provade viner 2019-05-25

 

2016 Raats Dolomite Cabernet Franc

Region: Coastal Region
Appellation: Stellenbosch (District)
Producent: Raats Family Wines
Pris: 175 kr

Till vinet >>

En härligt stram upplevelse med bra tannin- och syraavtryck. Vi får Bordeauxvibbar genom mörkbärighet, mint och stilig ek. Nyansrikt och balanserat med sval känsla. Ett kanonvin.

2015 Cabernet Rosu Sec Leuntea Vin

Region: Moldavien
Appellation: Moldavien
Producent: Leuntea Vin
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Ett josigt, mjukt vin med saftig, småsöt mörk- och rödbärighet. Naturlig känsla utan direkt ekpåverkan. Kryddor och örter adderas bärigheten och ger ett välgjort vin med annan karaktär än vi är vana vid från druvan. Gott men i sanningens namn ganska enkelt.

2016 Pinotin Edelacker Freyburg

Region: Saale-Unstrut
Appellation: Saale-Unstrut
Producent: Bernard Pawis
Pris: 178 kr

Till vinet >>

Liksom vid provningen för ett år sedan imponeras vi av den kraftfulla frukten och den förföriskt småblommiga, kryddiga och tätt blåfruktiga doften. Smaken bär spår av ekbehandling vilket stör vissa med söt träighet och vanilj. Ett gott vin med bra koncentration i josig, mjuk och frisk stil.

2015 Vinarství pánu z Lipé Frankovka

Region: Moravia
Appellation: Popice
Producent: Botanická zahrada Praha

Till vinet >>

Ett välstrukturerat vin med bra tanniner och syra. Anslaget är ganska lätt och elegant med aprikoser och röda bär. Bra kraft och lång eftersmak.

2016 Pet Nat Vol 2

Region: Österrike
Appellation: Österrike
Producent: Fuchs und Hase
Pris: 169 kr

Till vinet >>

Grönt och pepprigt från grünern, gult och blommigt från muskatellern. Mineralisk bottenklang, frisk syra och fräsande bubblighet. Intressant, spännande och riktigt gott. Dessutom, efter ett år på rygg mycket mer komplexitet än i det unga vinet. Framförallt har den härligt blommiga fruktigheten fått mer utrymme nu. En lysande starter.