Alla provade viner 2019-05-11

 

2016 Domaine de Verquière Rasteau

Region: Rhône
Appellation: Rasteau
Producent: Domaine de Verquière
Pris: 147 kr

Till vinet >>

Mixade hallon, lakrits, grus och torkade örter. Ett lätt pepprigt bett av alkohol men förvånansvärt bra blans trots allt med fräsch frukt och rätt svalt uttryck. Riktigt gott och med tanniner som säkert kan slipas ner några år i en sval källare.

2009 Château Paloumey

Region: Bordeaux
Appellation: Haut-Médoc
Producent: Bordeauxslott
Pris: 159 kr

Till vinet >>

Stram och elegant och som vi ser det helt perfekt utvecklad. Klassiska markörer av svarta vinbär, jord, kaffe, muskot, mint och ceder. Vinet som var ganska knutet i sin ungdom är nu vidöppet och avrundat mot det saftiga hållet. Ett ljuvligt vin som har behövt lite tid i källaren. Värt varje väntad minut.

2012 Crozes Hermitage Domaine de Thalabert

Region: Rhône
Appellation: Crozes-Hermitage
Producent: Paul Jaboulet Ainé
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Typiskt utan att vara överdrivet med svarta oliver, vitpeppar, örter, blåbär och syrligt violgodis. Otroligt välstrukturerad och balanserad, dessutom fin drickfas nu med lätt läderton och cigarrlåda. Underbart gott faktiskt med kraft och elegans i symbios. Borde köpt fler.

2014 Lalama

Region: Galicien
Appellation: Ribeira Sacra (DO)
Producent: Dominio de Bibei
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Generöst bärigt och saftigt mot det röda och mörka. Mjukt och friskt med viss kärvänlig kärvhet och örtbeska. Inga spår av utveckling. Ett kanonvin i vår bok.

2015 Vouvray Les Enfers Tranquilles

Region: Loire
Appellation: Vouvray
Producent: Michel Autran
Pris: 185 kr

Till vinet >>

Underbart fruktig genom rosenkvitten, aprikoser och gula krusbär. Vinet är rent och porlande friskt med finfin koncentration och längd. Viss utveckling redan med smått kanderad frukt. Eftersmaken ger en lätt mineralsälta. Mycket gott nu så tveka inte att dricka upp årgången.

2016 Costadilà 330 SLM

Region: Venetien
Appellation: Venetien (IGT)
Producent: Costadilà
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Vi blir lite förvånade över den pigga moussen och fina syra. Bra med äppeltoner i kombo med stålull, jäst och något obestämt animaliskt. Riktigt läskande men knappast komplext. Gott eller ej är en smaksak men intressant och personligt nog att hålla diskussionen uppe och törsten i schack. Gott så.