Alla provade viner 2015-02-12

 

2008 Pittnauer Pannobile

Region: Burgenland
Appellation: Burgenland
Producent: Weingut Pittnauer
Pris: 211 kr

Till vinet >>

Rödblå färg, ganska tät kärna men glesare mot kanten. Komplex, sammansatt och väldigt burgundiskt sötbärig på näsan med gräs, örter och våta stenar. Smaken ger fin, syrlig rödfrukt i komplex, sammansatt stil. Otroligt välstrukturerad med frisk syra och viss strävhet, makalöst bra utvecklad. Framförallt väldigt god. Rekommenderas varmt.

2009 Château Fourcas Dupré

Region: Bordeaux
Appellation: Listrac-Médoc
Producent: Bordeauxslott
Pris: 170 kr

Till vinet >>

Röd, ganska tät färg med blå nyans. Doften är stor och maffig, arketypiskt merlotcabbig, med inslag av vinbär, rostad ek, grön paprika och viss animalitet. Smaken är ung och bläckig med en hel del gröna inslag i form av gräs, örter och paprika. Lite spretig och speciell, kanske inte vad man förväntar sig från årgången men ändå god och föredömligt stram.

2011 Francesco Rinaldi & Figli Nebbiolo d'Alba

Region: Piemonte
Appellation: Nebbiolo d'Alba (DOC)
Producent: Francesco Rinaldi & Figli
Pris: 165 kr

Till vinet >>

I utseendet röd med en del tegelnyanser. Släpper igenom en del ljus. På näsan elegant och utvecklad med fin nyansrikedom i form av röda bär, nypon, torkade tomater, lakrits, läder och kalk. Smaken är saftig och utvecklad med inslag av röda och mörka bär, lakrits och rostad ek. Fantastiskt gott på gränsen till det stora med fina mognadstoner trots sin ringa ålder. Absolut köpläge igen om tillfälle ges.