Alla provade viner 2019-01-12

 

2016 Sanpansè Barbera d’Asti

Region: Piemonte
Appellation: Barbera d'Asti (DOC)
Producent: Fratelli Rovero
Pris: 119 kr

Till vinet >>

Nyligen provat och mycket känns igen. Möjligen är den här flaskan lite piggare i frukten och vinet överlag mer harmoniskt. Vi pratar dock fortfarande om ett ganska enkelt vin i matorienterad stil utan större ambitioner att chockera eller imponera. Fatat med mjölkchoklad och nyhyvlad ekplanka vilket döljer den jordgubbsdrivna fruktigheten något. Blåbär, plommon, körsbär och lingon tittar fram. Bra klös i syra och strävhet piggar upp.

2015 Poeirinho Niepoort Vinhos

Region: Beiras
Appellation: Bairrada (DOC)
Producent: Niepoort
Pris: 279 kr

Till vinet >>

Fräscht bärig och saftig i lätt, alkoholsvag stil. Traditionellt makad med kalkiga nyanser, lätt naturvinskänsla i syrorna och viss vipepprighet. Ett otroligt egensinnigt vin som andas kvalitet och personlighet, egentligen inte likt något annat vi har druckit.

2009 Château Tronquoy-Lalande

Region: Bordeaux
Appellation: Saint-Estèphe
Producent: Bordeauxslott
Pris: 299 kr

Till vinet >>

Stor och klassisk i näsa och gom med småsöta svarta vinbär, stall och flörtiga röda och svarta godisbåtar. I utseendet grumligt och utfällt. Det utvecklade bekräftas i smaken genom mjuk, nedslipad och rund känsla. Enligt vårt tycke på sin smakmässiga topp just nu. Ruskigt gott och imponerande struktur.

2014 Loosen Riesling Kabinett Old Vines

Region: Mosel
Appellation: Mosel
Producent: Dr Loosen
Pris: 100 kr

Till vinet >>

Mosellätt i munnen såklart med fräsande syror och väl maskerad sötma. Förvånansvärt tät och koncentrerad smak där honung, citrusfrukter och ångande skiffer möter en ganska påtaglig dieselton. Otroligt gott och lite imponerande från doktorn.