Alla provade viner 2018-12-15

 

1996 Fonseca Guimaraens Vintage Port

Region: Trás-os-Montes
Appellation: Porto (DOC)
Producent: Fonseca Guimaraens
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Komplext, sött och delvis sammansatt med hela julbatteriet av russin, korinter och kryddor. Gott men längre lagring hade kunnat ge ytterligare harmoni och utveckling. Saknar lite edge för att kallas stort men tvivelsutan fantastiskt gott.

2016 Rall White

Region: Western Cape
Appellation: Coastal Region
Producent: Rall Wines
Pris: 279 kr

Till vinet >>

Friskt och fräscht med tropisk frukt, honung och smöriga popcorn. Otroligt fin, solmogen frukt som mynnar ut i en mineralisk svans. Knastertorrt med viss fruktsötma och en ekton som snarare förgyller än stör. Riktigt gott och koncentrerat.

2011 Borgogno Barolo Riserva

Region: Piemonte
Appellation: Barolo (DOCG)
Producent: Giacomo Borgogno
Pris: 399 kr

Till vinet >>

Arketypiskt på alla sätt och vis. Det börjar i den röda färgen som övergår i tegelkant. Näsan är komplex med målarlåda och tobak. Smaken ger ett sammansatt uttryck där tanninerna fortfarande är påtagligt närvarande. Stramt, rent, tydligt blir ledorden där småblommiga toner, flyktiga kemiska noter och ekfat samsas. Gott men tufft för tandköttet.

2017 Rall Cinsault

Region: Coastal Region
Appellation: Swartland (District)
Producent: Rall Wines
Pris: 279 kr

Till vinet >>

Ljusröd, färg. Doften är kalkig med hallongodis, yoghurt och örter. I munnen friskt och saftig med pepprig och stenigt. Lakrits hallon och skumbanan ger ett ganska enkelt men rent och elegant vin. Riktigt gott även om vi kanske tycker att vinet underpresterar något i sin prisklass.

2017 Weisser burgunder Zscheiplitz Himmerlreich

Region: Saale-Unstrut
Appellation: Saale-Unstrut
Producent: Bernard Pawis

Till vinet >>

Vita blommor, citrus, gröna äpplen, mineral i kombination med balanserad syra och viss fetma ger ett druvtypiskt vin som läskar. Klunkigt och analyserbart på en och samma gång. Vi gillar det.