Alla provade viner 2018-10-21

 

2014 Morgon Vieilles Vignes

Region: Bourgogne
Appellation: Morgon
Producent: Georges Descombes
Pris: 215 kr

Till vinet >>

Ett vackert utvecklat vin med sandiga tanniner och superfräschör. Ytterst terroirdrivet och naturligt med rostiga spikar, krossade stenar, blodigt kött, snyggt ackompanjerade av rosenblad och mosade hallon. Drick eller spara längre för en stor upplevelse.

2015 Kamara Nimbus Russus

Region: Thessaloniki
Appellation: Thessaloniki
Producent: Kamara Winery
Pris: 209 kr

Till vinet >>

Krämig frukt som andas varmt klimat. Vi får en något animalisk smak med svärta, kakao, korinter och burktomat. Kryddigheten påminner om viner från Priorat med kryddnejlika, mynta och kokos. Mjuka tanniner och acceptabel syra gör att vinet känns något fräschare. Helt klart bättre med ganska lång luftning men ändå en smakprofil som vi inte faller helt för.

2015 Weingut Julius Spätburgunder Trocken

Region: Rheinhessen
Appellation: Rheinhessen
Producent: Weingut Julius
Pris: 169 kr

Till vinet >>

Druvtypisk i aromatiken med parfymerade övertoner, körsbärsbärighet och sandelträ. I stilen otroligt lätt och frisk varför notaterna blir knapphändiga - flaskan går åt. Här får det nog bli påfyllning, det här var gott.

2015 Monrosso

Region: Toscana
Appellation: Chianti (DOCG)
Producent: Castello di Monsanto
Pris: 109 kr

Till vinet >>

Ett enkelt men gott rödpang. Det är körsbär (såklart) och koltablett, och en skvätt vaniljyoughurt i avslutet. Det är ingenting ämnat för djupare analys, men det gör sitt jobb helt klart till hembakade pizzan.

2016 Naturé Côtes du Jura

Region: Jura
Appellation: Côtes du Jura
Producent: Domaine L’Aigle á Deux Têtes
Pris: 259 kr

Till vinet >>

Förväntningar som infrias. Finns det något bättre? Ja det skulle vara förväntningar som överträffas. Och vi rör oss i det häradet här. Fyllig men aldrig klumpig. Frisk men aldrig obalanserad. Det mesta faller på plats med lite tid i glaset. Skrädmjöl och Läkerol Original omfamnar en kärna av passionsfrukt. Kalk och liljekonvalj förgyller. Rent ut sagt svingott från ett nyhetssläpp nära dig.