Alla provade viner 2019-09-14

 

2010 Château de Landiras

Region: Bordeaux
Appellation: Graves
Producent: Michel Pelissié
Pris: 148 kr

Till vinet >>

De lite enklare Bordeauxerna från 2010 börjar drickas fint nu och Château Landiras är inget undantag. Munkänslan är sval och medelfyllig i elegant, klassisk stil. Det är de förväntade nyanserna av cassis, rostat kaffe, mörk choklad, krämig aplommon och nyhyvlad ekplanka. Tryggt, riktigt gott och matvänligt.

2015 Monrosso

Region: Toscana
Appellation: Chianti (DOCG)
Producent: Castello di Monsanto
Pris: 109 kr

Till vinet >>

Ung, frisk, mjuk och kryddig smak med körsbär, jordgubbar i mjölk och örter. Ett enkelt, gott, opretentiöst vin som hittar en god vän i den vitlöksstinna lasagnen med ohemula mängder bechamelsås.

2017 La Cuisine de ma mère

Region: Loire
Appellation: Chinon
Producent: Domaine Grosbois
Pris: 135 kr

Till vinet >>

Arketypiskt vad gäller ursprung, druva och adress. Svartvinbärsblad, mörka bär, utedass, enbär, grön paprika och färska örter. Mjukt och lent med minimala tanniner som gjorda för att avnjutas redan nu. Sval känsla men frukten är mogen och nästan söt. Ruskigt gott.

2017 Katharina Wechsler Riesling Trocken

Region: Rheinhessen
Appellation: Rheinhessen
Producent: Weingut Katharina Wechsler
Pris: 159 kr

Till vinet >>

Mer öppen smak än för fem månader sedan men ännu ungt såklart. En härlig kombination av det fruktdrivna och mineralsalta. Det är saftigt och klunkigt med schysst koncentration. I nuläget mest gott och lite enkelspårigt men lagring kommer definitivt ge mer komplexitet.