Alla provade viner 2018-06-21

 

2006 Faustino de Autor Reserva Especial

Region: La Rioja
Appellation: Rioja (DOC)
Producent: Bodegas Faustino
Pris: 199 kr

Till vinet >>

En ganska trött och murrig upplevelse med stall, dill, kryddor, rökt paprikapulver, svart mineral och kryddor. Frisk syra och hyfsat runda tanniner gör vinet drickvänligt men helhetsintrycket är inte överdrivet positivt.

2006 Monchiero Carbone Roero Printi Riserva

Region: Piemonte
Appellation: Roero (DOCG)
Producent: Monchiero Carbone
Pris: 277 kr

Till vinet >>

Otroligt stramt, med närmast hårda tanniner och vässad syra. Vi får avlägsna nyanser av tjära, rosor, kryddor, tobak, målarfärg och något animaliskt. Tidens tand bidrar med torkade körsbär, russin och en tetorr munkänsla. Ett vin som vi har försökt vänta ut utan att riktigt lyckas men visst anas kvalitet i bakgrunden. Svårt att dricka på egen hand.

2012 Villányi Kékfrankos Nagytótfalu

Region: Transdanubien
Appellation: Villány
Producent: Weingut Hummel
Pris: 100 kr

Till vinet >>

Bärig och småkärv med besk örtighet som druvan ibland kan uppträda. Tyvärr ekat upp över öronen vilket visar sig i choklad och vanilj. Synd på ett så bra vin men visst slinker det ner ändå. Imponerande ungdomlig fräschör trots ålder.

2016 Hárslevelü

Region: Transdanubien
Appellation: Transdanubien
Producent: Weingut Hummel
Pris: 140 kr

Till vinet >>

Ganska mjukt avrundade syror klarar att balansera upp en fet, smått tvålig, fruktig smak. Tiden på jästfällningen har gett spännande nyanser av aprikos, apelsin, popcorn och bivax. Eftersmaken klingar ut i mineral och vitpeppar. Ett gott och imponerande vin.

2015 Tornatore Etna Rosso

Region: Sicilien
Appellation: Etna (DOC)
Producent: Tornatore
Pris: 169 kr

Till vinet >>

Ren och fin smak med pigga syror, trevlig tanninstruktur, ett lätt mittparti och lite umpf i avslutet. Nyansrikt genom kanderat socker, parfym, rosor, målarfärg, lakrits, jordgubbar, avlägsen ek och mineral. Ett härligt vin.