Alla provade viner 2018-04-21

 

2013 Dr Loosen Riesling Beerenauslese

Region: Mosel
Appellation: Mosel
Producent: Dr Loosen
Pris: 116 kr

Till vinet >>

Det är sött och syrligt. Tropisk frukt och honung med en smörig svans. Väldigt gott och i behändigt format att ha hemma för det lilla sällskapet när sötsuget faller på. Finns i ordinarie bolissortiment. Bara en sån sak.

2016 Westhofener Riesling Trocken

Region: Rheinhessen
Appellation: Rheinhessen
Producent: Weingut Wittmann
Pris: 219 kr

Till vinet >>

En ren och fin Riesling från Rheinhessen. Citrus och mineral såklart, men även jasmin och stenfrukt. Och en uttalad syra. God nu men säkert ännu bättre om ett par år.

2007 Vouvray Le Bouchet

Region: Loire
Appellation: Vouvray
Producent: Francois Chidaine
Pris: 198 kr

Till vinet >>

Stort. Smakmässigt mycket likt en åldrad riesling med honung, tropisk frukt och en viss sötma i eftersmaken. Fyllighet, vaxighet och rökig mineral röjer dock ursprunget. Eftersmaken är mycket lång och ger våg på våg av sensationer i gommen. Utvecklingen är initial men i våra ögon ändå ganska lagom. Koncentrerat och balanserat även om den maffiga stilen med en ganska uttalad sötma säkert avskräcker vissa. Men inte oss.

2016 Nerocapitano

Region: Sicilien
Appellation: Terre Siciliane (IGP)
Producent: Lamoresca
Pris: 201 kr

Till vinet >>

En ren frappato, eller nerocapitano som den kallas lokalt, som för tankarna lite åt merlot. Det är körsbär, blå frukt och en söt kryddighet, typ kanel, i en lätt kropp. En viss rotfukt kan anas men vädras snart bort. En liten naturvinssyrlighet adderar liv. Inget som stör. Härlig lite lätt kyld.