Alla provade viner 2018-04-28

 

2016 Pazo Cilleiro Albariño

Region: Galicien
Appellation: Rías Baixas (DO)
Producent: Bodegas Pazo Cilleiro
Pris: 109 kr

Till vinet >>

Frisk, pigg, ung smak med Clementin, päron, mineral, limegrönt, basilika och ramslök. Fylligt och kraftfullt och lite obalans i alkoholen men gott och smakfullt. Kan lätt bli ett återköp här.

NV Bolla Prosecco Organic

Region: Venetien
Appellation: Prosecco di Conegliano-Valdobbiadene (DOC)
Producent: Bolla
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Ett vattnigt men föredömligt rent och piggt vin. Svårt att säga om det är gott då den inte smakar så mycket men vi hittar spår av melon, fläder och äpplen vilket gör oss nöjda.

NV Philippe Deval Vouvray Brut

Region: Loire
Appellation: Vouvray
Producent: Albert Besombes
Pris: 115 kr

Till vinet >>

Lättsamt med restsötma. Fruktigt med ok syror. Enkelt och lite smått jolmigt men ändå med hygglig nyansrikedom. Vaxighet, honung och grapebeska ger tillsammans med den söta eftersmaken ett inte helt angenämt vin. Vi passar ytterligare köp.

NV Domaine Pierre Frick Voyages

Region: Frankrike (Vin de France)
Appellation: Frankrike (Vin de France)
Producent: Domaine Pierre Frick
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Ölkapsyl, tre olika druvor från tre olika årgångar, biodynamiskt odlat. Klart vi måste prova. Vi får rejält med rabarbersaft och äppelmust. Vinet är moget, lite jästigt och med en aning restsötma. Vinner på att få lufta en stund. Det är inte alls pjåkigt. Lite orangevin light skulle man kunna säga.

2005 Langlois-Chateau Vieilles Vignes

Region: Loire
Appellation: Saumur
Producent: Langlois-Chateau
Pris: 189 kr

Till vinet >>

Alltid kul när man hittar sånt här i källaren. Ännu roligare blir det när vinet fullkomligt sjunger av vitalitet. Inga ålderskrämpor; bara typiska drag av mogen gul frukt, grönpeppar, skrädmjöl, kalk och rostfritt stål. Lite Läkerol i avslutet. Otroligt gott och rätt kraftfullt.