Alla provade viner 2018-03-10

 

2014 Dom Rafael

Region: Alentejo
Appellation: Alentejo (DOC)
Producent: Herdade de Mouchão
Pris: 124 kr

Till vinet >>

Torr smak med viss strävhet och typisk sälta. Rejält fruktigt med köttiga och blommiga övertoner. Smakerna drar åt svarta vinbär, pepparkakskryddor, viss gummi samt svärta och aningen ekvanilj. Ett generöst, mustigt och välgjort vin vars stil känns mer klassisk än modern. Vi gillar det skarpt.

2016 Left Field Albariño

Region: Gisborne
Appellation: Gisbourne
Producent: Villa Maria Estate
Pris: 119 kr

Till vinet >>

Ett gott vin som kanske saknar den lilla extra skjutsen i syran för att kännas riktigt så fräscht som skulle önskas. Enkla smaker som för tankarna till nya världenchardonnay genom melon, citrus, ananas och möjligtvis ett avlägset mineraliskt skimmer. Trots allt ett helk okej vin att släcka törsten med men inget som lockar till återköp.

2016 Prager Hinter der Burg Grüner Veltliner

Region: Niederösterreich
Appellation: Wachau
Producent: Weingut Prager
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Lite svårbedömt med tanke på vinets ungdomliga, lite knutna stil. Med luft får vi druvtypiskt gröna, peppriga toner samt mer neutrala citrus- och äppelnyanser. Torrt och friskt med trevlig fyllighet. Eftersmaken klingar ut i kryddor och mineral. Rent och snyggt utan att chockera. Lagring förespråkas.

2011 Biferno Rosso Riserva Zengarello

Region: Molise
Appellation: Biferno (DOC)
Producent: Zengarello
Pris: 109 kr

Till vinet >>

Noteringarna och uppfattningarna från tidigare provning kvarstår. Det här är fortsatt ett spännande och imponerande vin med kraft och elegans, utmärkt att dricka nu men säkert med viss lagringspotential. Mörkröd färg. Mörkt fruktig näsa med viss örtighet. I gommen riktigt fin syra- och tanninstruktur. Vi får en balanserad, juiceig upplevelse med röda och mörka bär. Kanske till och med en mineralstenig nyans?

2016 Mandrarossa Timperosse Petit Verdot

Region: Sicilien
Appellation: Terre Siciliane (IGP)
Producent: Cantine Settesoli
Pris: 249 kr

Till vinet >>

Fruktigt och fatigt i mjuk, medelfyllig stil. Druvtypisk blåbärighet med hallon och körsbär samt kryddighet och sting från faten. Vinet saknar lite finess och upplevs av vissa lite bränt och kokt. Gör inte bort sig till högrevsgrytan men lockar inte tillåterköp. Rolig magnumbutelj ska sägas.