Alla provade viner 2018-07-13

 

2014 Beaumont Domaine Breton

Region: Loire
Appellation: Chinon
Producent: Domaine Breton
Pris: 149 kr

Till vinet >>

Brettigt med svartvinbärs- och blåbärsfrukt, grafit och violblommighet. Smaken är utvecklad med känsla av smakmässig peak, dock knappast någon större panik vad gäller konsumtion. Friska syror och ministrävhet ger god struktur åt det josiga anslaget. Ett säreget, personligt och otroligt gott vin som vi gärna dricker om och om och om igen.

NV J-M Sélèque Solessence Brut Nature

Region: Champagne
Appellation: Champagne
Producent: J-M Sélèque
Pris: 309 kr

Till vinet >>

På alla sätt rent och fräscht med solmogen frukt i relativt fyllig, generös stil. Syrliga syror ger stöd åt typiska sensationer citrus, gröna äpplen och mineral. En småjästig känsla ger djup. Väldigt gott och välgjort även om wow-effekten uteblir.

2006 Château de Cruzeau

Region: Bordeaux
Appellation: Pessac-Léognan
Producent: Bordeauxslott
Pris: 119 kr

Till vinet >>

Ett härligt, återkommande fynd på systemhyllorna om man gillar stilen. Moget förstås men knappast någon fara för utförsbacke. Tobak, hör, mineral och gummiverkstad mot en fond av citrusosande frukt. Föredömligt torrt och friskt.

2016 Morgon

Region: Bourgogne
Appellation: Morgon
Producent: Marcel Lapierre
Pris: 229 kr

Till vinet >>

Floral och jordig med en del volatila syror. Helt klart ett lite vildare uttryck än årgång '15. Mycket god nu med sina typiska mosade hallon och det rostiga brunnsvattnet, men kan säkert må bra av att stilla sig lite till i källaren.