Alla provade viner 2018-01-19

 

2016 Leitz Eins Zwei Dry Riesling

Region: Rheingau
Appellation: Rheingau
Producent: Josef Leitz
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Otroligt stabilt vin med rejäl frukt och en smekning mineralkänsla. Mycket friska syror som stöttar och skänker fräschör. Druvtypiskt så det förslår med söt, mogen frukt. Stilen är trots bra stoppning lätt och okomplicerad. Det här vinet skäms inte för sig, vare sig det gäller på bordet eller i källaren.

NV Schlumberger Sparkling Brut

Region: Österrike
Appellation: Österrike
Producent: Schlumberger Wein- und Sektkellerei
Pris: 89 kr

Till vinet >>

Inte så många men fina bubblor ger en lagom moussig munkänsla. Hyggligt torrt och piggt med en del druvtypisk vitpepprighet och grönfruktighet (får vi det till efter att druvan avslöjas). Kanske mer rieslingaktig egentligen med honungsdrag och lätt stenighet. Rent och fräscht men samtidigt tunt och med kort eftersmak. Rensar bort glöggen på ett föredömligt vis. Hade man suttit på en studentbudget hade det här varit ett givet köp.

2011 Langhe Nebbiolo La Spinetta

Region: Piemonte
Appellation: Langhe (DOC)
Producent: La Spinetta
Pris: 189 kr

Till vinet >>

En sötfruktig nebba med massor av solmogna körsbär, choklad och blyertspenna i avslutet. Med lite luft anländer florala övertoner och nagellacksborttagningsmedel. Visst finns det tanniner att tugga på men vi tycker att årgången är väldigt god och drickbar just nu. Ett vin i balans trots sina 14%.