Alla provade viner 2013-05-03

 

2009 Quinta do Vallado Sousão

Region: Trás-os-Montes
Appellation: Douro (DOC)
Producent: Quinta do Vallado
Pris: 265 kr

Till vinet >>

Opak, blåröd färg. Smaken är superfokuserad i sin extrema fruktighet. Tanninerna är runda och drickvänliga. Vi bjuds på björnbär, svarta vinbär, sötlakrits, choklad och något som påminner om skoputs eller målarfärg. Ett harmoniskt vin med bara en liten antydan till alkoholhetta i gommen.

2007 Quercecchio Brunello di Montalcino

Region: Toscana
Appellation: Brunello di Montalcino (DOCG)
Producent: Quercecchio
Pris: 180 kr

Till vinet >>

Sval, helt mjuk, fint bärig smak med rosor, jordgubbe, violgodis, farinsocker, körsbär, färsk tobak och lim. Ett gediget vin i traditionell stil med stor nyansrikedom och superb drickbarhet. Det här återvänder vi gärna till.

2011 Kent III Edizione Rosso

Region: Toscana
Appellation: Toscana (IGT)
Producent: Tua Rita
Pris: 179 kr

Till vinet >>

En svartvinbärs- och plommonkompott följs av en tydlig stallton i doften. Vinet öppnar upp och är generöst direkt. Vidare sniffande ger oss choklad, kaffe och körsbär i likör. Vi smakar och erfar ett rejält och tanninstramt vinbygge i harmonisk, drickfärdig balans i en generös fruktfyllig kropp med ett vaniljigt avslut. Vill man runda av syror och tanniner klarar vinet säkert minst fem år framöver, kanske mer.

2010 Arbois Sélection

Region: Jura
Appellation: Arbois
Producent: Domaine Tissot
Pris: 175 kr

Till vinet >>

Supertypisk, oxiderad smak med mandelmassa, aprikos, valnöt och mineral. Syran är balanserad och längden god. För den som gillar stilen är det här ett givet köp. Alla andra borde köpa och dricka vinet också. Mycket bra.