Alla provade viner 2019-03-17

 

2010 Château Recougne

Region: Bordeaux
Appellation: Bordeaux Supérieur
Producent: Bordeauxslott
Pris: 135 kr

Till vinet >>

Fortfarande ett riktigt vitalt vin, nu med avrundade tanniner och begynnande utveckling. Det är mörka bär, tobak och jordiga toner i fin harmoni med den klassiskt medelfylliga kroppen. Imponerande med tanke på prislapp och ålder men framförallt väldigt gott.

2009 Château Fourcas-Hosten

Region: Bordeaux
Appellation: Listrac-Médoc
Producent: Château Fourcas Hosten
Pris: 175 kr

Till vinet >>

Otroligt gott och närmast perfekt utvecklat (sa vi även för två år sedan). Här finns inget drickmotstånd även om vinet står upp fint strukturmässigt med intakt frukt, tanniner och syra. Blå frukt med svarta vinbär i förarsätet, snyggt kompletterat med blå plommon, kaffe, tobak och lätt blommig parfym. Något animaliskt som påminner om läder framträder men knappast något stall att tala om. Ett kanonvin som kändes helt rätt att plocka nu (vilket säkert gäller många 09-or i de nedre prissegmenten).

2015 Domaine Binet Jacquet Faugères

Region: Languedoc-Roussillon
Appellation: Faugères
Producent: Domaine Binet Jacquet
Pris: 135 kr

Till vinet >>

En härligt omedelbar och lättsam drickbarhet med röda bär och lite stall för vissa blindgissningar till Bojo, vilket inte är helt fel. Den här dricks nog som bäst nu, så om man har fler flaskor det bara att poppa.

2014 Domaine Binet Jacquet Faugères Réserve

Region: Languedoc-Roussillon
Appellation: Faugères
Producent: Domaine Binet Jacquet
Pris: 195 kr

Till vinet >>

Blå frukt, mineral och en fint integrerad ek samt en dos stall och pepprighet ger oss ett balanserat och generöst vin. Vi tycker att vinet har en rejäl mognad nu och rekommenderar konsumtion om man ligger på fler flaskor.