Alla provade viner 2011-10-08

 

2006 Bernkastel-Kueser Weisenstein Riesling Spätlese Halbtrocken

Region: Mosel
Appellation: Mosel
Producent: Weingut Robert Schmitz-Herges
Pris: 64 kr

Till vinet >>

Halvtorr, frisk smak med viss utveckling. Riktigt bra tryck med fin längd. Vi hittar citron, mineral och diesel. Fruktpackad men ändå elegant och transparent. Precis lika bra som när vi testade vinet för ett halvår sedan.

2004 Bernkastel-Kueser Kardinalsberg Riesling Kabinett Halbtrocken

Region: Mosel
Appellation: Mosel
Producent: Weingut Robert Schmitz-Herges
Pris: 47 kr

Till vinet >>

Härligt fruktig smak med lätt sötma. Syran är mjuk och redan ganska avrundad. Harmoniskt och gott i okomplicerad stil. Drick snarast.

2010 Peljesac Plavac

Region: Kroatien
Appellation: Kroatien
Producent: Vinogorje Peljesac

Till vinet >>

Vi vet inte så mycket om det här vinet. Köp flaskan med åsnan, det är det bästa vinet sades det. Flaskan med åsnan inhandlades och kostade under hundringen. Vi gissar att druvan är Plavac mali och att denna druva har vuxit i ett varmt läge någonstans i Kroatien. Smaken är tunn och kokt med torra tanniner. Ett pedagogiskt exempel vad som händer när man odlar vindruvor där det är lite för varmt. Vi får lite torkade, röda bär, russin och mjölkchoklad (ekchips?), i övrigt är det väldigt identitetslöst och smaklöst. Den anonyma bärigheten känns dammig och ofruktig. Det här var verkligen inte roligt men allt måste ju testas i jakten på det perfekta vinet.