Alla provade viner 2018-10-28

 

2005 Château de Malle

Region: Bordeaux
Appellation: Sauternes
Producent: Bordeauxslott
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Otroligt nyansrik smak med koncentration och längd. Apelsin, aprikospaj, äppelmust, ingefära, hjortron, mandelmassa, knäck, havssälta och botrytis. Inget att klaga på här och det känns som om de flesta pusselbitar har fallit på plats. Stort.

2017 La Cuisine de ma mère

Region: Loire
Appellation: Chinon
Producent: Domaine Grosbois
Pris: 135 kr

Till vinet >>

Ung, blåbärig, saftig och fräsch smak med god underliggande struktur. Blåbär, örter, svarta vinbär, grafit ger typicitet om än förpackat i en intressant, personlig kostym. Drick eller spara några år. Löjligt gott.

2009 Montelena Estate Cabernet Sauvignon

Region: Kalifornien
Appellation: Napa Valley (AVA)
Producent: Chateau Montelena Winery
Pris: 849 kr

Till vinet >>

Mjuk, balanserad smak med stabil struktur i syrlig och fräsch stil. Löjligt gott med sötmogen frukt, syrliga körsbär, lakrits och tobak. Oavsett om man inte faller pladask för den välpolerade stilen är det omöjligt att inte gilla vinet.

2009 Château Petit Village

Region: Bordeaux
Appellation: Pomerol
Producent: Bordeauxslott
Pris: 510 kr

Till vinet >>

Helt len och mjuk smak i torr, djupt fruktig stil. Oerhört balanserat och av tidens tand polerat med viss reservation för alkoholhetta i avslutet. Integrerad ek som med tid kommer att smälta in ännu bättre. Mörk frukt, jord och mineralsälta. Kan finnas anledningar att spara längre men visst är vinet supergott och drickvänligt redan nu.

2009 Domäne Wachau Riesling Smaragd Achleiten

Region: Niederösterreich
Appellation: Wachau
Producent: Domäne Wachau
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Perfekt utvecklad i torr, stenig stil med krämig frukt, honungstoner, diesel och mineral. Bra längd och fortfarande fräsch. Riktigt gott.