Alla provade viner 2015-05-22

 

2013 Julius Kayser Grüner veltliner

Region: Pannon
Appellation: Pannon
Producent: St Ursula
Pris: 69 kr

Till vinet >>

Otroligt endimensionell smak av krusbär och päron med en minimal kryddighet som möjligen kan härledas till druvsorten. Samtidigt ett hyggligt rent och fräscht vin som inte gör bort sig om det serveras rejält kylt, på egen hand eller kanske till en bruschetta.

2013 Kimmeridgien

Region: Bourgogne
Appellation: Bourgogne Blanc
Producent: J M Brocard
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Superfrisk och läskande i något mer än medelfyllig stil med rökig mineral och citrusdominerad frukt. En lätt örtighet förgyller i avslutet. Småimponerande att göra ett så pass intressant vin i den här prisklassen och kvantiteten.

NV Pongrácz

Region: Western Cape
Appellation: Western Cape
Producent: Bergkelder
Pris: 120 kr

Till vinet >>

Ett friskt bubbel som kanske inte lämnar några bestående minnen men som verkligen är friskt och gott för stunden. Visst finns det lite luckor i koncentrationen men det kompenseras av fin, äpplig frukt och lyxig brödighet. Egentligen varken bu eller bä och ibland är det ju ett ganska gott betyg till ett vin.

NV Langlois Crémant de Loire Brut

Region: Loire
Appellation: Crémant de Loire
Producent: Langlois-Chateau
Pris: 129 kr

Till vinet >>

Levererar klart över sin prislapp med elegans, fräschör och bra koncentration. Vi får en frisk upplevelse med hygglig mousse och rik frukt som drar både åt det äppelgröna och honungsgula. Ett riktigt snyggt hantverk.