Alla provade flaskor av vinet Kaiserstuhl Pinot Rosé Brut

2018

Card image cap

2018 Kaiserstuhl Pinot Rosé Brut

Mousserande viner |  Tyskland |  Tyskland |  Tyskland |  Franz Keller |  75 cl |  249 kr

Druvsammansättning: 80% pinot noir och 20% pinot blanc

Information om vinet i denna årgång: Skörd: Druvorna skördades för hand. Tillverkning: En deutscher sekt tillverkas enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin är 3 gram socker per liter. 30 procent av basvinet har jäst på gamla ekfat. Lagring: Detta vin degorgerades i juni 2021.

Provningsdatum: 2022-05-14

Provningsanteckningar: Ett snabbt återseende av detta fina vin och intrycken består; fantastiskt läskande och gott med smultron, jordgubbar och granatäpplen i fronten, snyggt uppbackat av lite brödigt, chokladigt och mariekexigt. Syrorna är strama och moussen härlig. Ett riktigt gott vin..

Till vinet


Card image cap

2018 Kaiserstuhl Pinot Rosé Brut

Mousserande viner |  Tyskland |  Tyskland |  Tyskland |  Franz Keller |  75 cl |  249 kr

Druvsammansättning: 80% pinot noir och 20% pinot blanc

Information om vinet i denna årgång: Skörd: Druvorna skördades för hand. Tillverkning: En deutscher sekt tillverkas enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin är 3 gram socker per liter. 30 procent av basvinet har jäst på gamla ekfat. Lagring: Detta vin degorgerades i juni 2021.

Provningsdatum: 2022-04-08

Provningsanteckningar: Fantastiskt läskande och gott med smultron, jordgubbar och granatäpplen i fronten, snyggt uppbackat av lite brödigt, chokladigt och mariekexigt. Syrorna är strama och moussen härlig. Ett riktigt gott vin som kanske trots allt inte lever upp till den saftiga prislappen.

Till vinet