2016 Romano & Adamo Cirò

Kalabrien > Cirò (DOC) > Romano & Adamo

Småstramt i den syrliga, småtjuriga italienska skolan med körsbär, jordgubbar, diverse örter och lite väl mycket utanpåliggande ek. Inte så pjåkigt trots allt med visst bett och motstånd och en kryddighet som borde funka fint med en gräddig pasta.


KATEGORI
Röda viner

PRIS
109 kr

VOLYM
75 cl

PROVNINGSDATUM
2019-10-25

DRUVKOMPOSITION
Gaglioppo

OM ÅRGÅNGEN
Odlingsområde: Cirò är Kalabriens mest kända vinområde och ligger på den "italienska stövelns" tå. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Feudo, Almeria, Ponta Basilisco och Difesa Piana. Skörd: Druvorna skördades för hand. Tillverkning/Vinifiering: Åtta dagars jäsning och skalmaceration vid 22°C. Lagring: Vinet har lagrats åtta månader på franska ekfat.

Senast provat från producenten Romano & Adamo
>> 2016 Romano & Adamo Cirò (2019-10-25)
Alla viner från Romano & Adamo >>

Senast provat av vinet Romano & Adamo Cirò
>> 2016 Romano & Adamo Cirò (2019-10-25)
Alla Romano & Adamo Cirò >>

Senast provat från regionen Kalabrien
>> 2016 Romano & Adamo Cirò (2019-10-25)
>> 2003 Duca Sanfelice Riserva (2007-07-07)
Alla viner från Kalabrien >>

Senast provat från appellationen Cirò (DOC)
>> 2016 Romano & Adamo Cirò (2019-10-25)
>> 2003 Duca Sanfelice Riserva (2007-07-07)
Alla viner från Cirò (DOC) >>