Alla provade viner från regionen Sardinien

Röda viner

2014 Cannonau di Sardegna

Appellation: Denominazione di origine controllata
Producent: Sella & Mosca
Provningsdatum: 2017-12-02
Pris: 119 kr

Till vinet >>

En omedelbar lite stallig doft med inslag av trä, rosor, kanel och apelsinzest möter näsan. Doften gillas runt bordet. Smaken är trevlig, medelfyllig och domineras av syrliga körsbär, ekfat och kryddiga toner. Strävhet finns. Avslutet något kort. Inget stort vin men felfritt och trevligt.

2014 Montessu

Appellation: Isola dei Nuraghi (IGT)
Producent: Agricola Punica
Provningsdatum: 2017-07-28
Pris: 130 kr

Till vinet >>

Extraherad, något kokt frukt med rejäla doser ekfat. Avslutet är robust och eldigt av alkohol. Svårbedömt då vi verkligen inte uppskattar den här typen av vin (längre). Vi tycker inte om det men kan eventuellt hitta kvalitativa inslag såsom koncentration och längd. I övrigt upplever vi mest brända, stjälkiga nyanser av bär som har mognat för snabbt i ett för varmt klimat.

2007 Terre Brune

Appellation: Carignano del Sulcis rosso superiore (DOC)
Producent: Cantina Santadi
Provningsdatum: 2012-09-25
Pris: 250 kr

Till vinet >>

Röd färg med lite blåstick. Doften är ung och fruktig med inslag av kokta rotfrukter, saltlakrits och örter. Smaken är svart med viss strävhet och något kokt med inslag av körsbär. Eftersmaken känns enkel och lite söt i mainstreamstil. Vi anar alltför snabb mognad i ett alltför varmt klimat. Det här är visserligen ett hyggligt koncentrerat och korrekt vin men tyvärr karaktärslöst och småtrist.