Alla provade viner från regionen Washington

Röda viner

2011 Betz Bésoliel

Appellation: Columbia Valley (AVA)
Producent: Betz Family Winery
Provningsdatum: 2015-07-24
Pris: 369 kr

Till vinet >>

Vinröd färg. Doften är bärig och kalkig med lätt animaliska toner av kött och läder. Inte särskilt pepprig, snarare godisaktig med hallon- och kolaremmar i centrum. Intrycken går igen i smaken som är mycket mjuk och saftig. För den som gillar druvkompositionen är det här ett riktigt gott och lättklunkat vin men komplexiteten och fräschören saknas tvivelsutan. Har inte särskilt mycket att göra med förebilderna från södra Rhône tycker vi men det kanske inte heller är meningen.

2010 Betz Clos de Betz

Appellation: Columbia Valley (AVA)
Producent: Betz Family Winery
Provningsdatum: 2017-10-14
Pris: 441 kr

Till vinet >>

Bordeauxlik upplevelse med bra tanniner och syra i helt osyltig stil. Kaltklimatig upplevelse med svarta vinbär och grus. Välstrukturerat och otroligt gott.

2012 Boom Boom! Syrah

Appellation: Washington State (State appellation)
Producent: Charles Smith Wines
Provningsdatum: 2014-07-15
Pris: 129 kr

Till vinet >>

Druvtypisk med lagerblad, örter, plommon, svarta vinbär och björnbär. Munkänslan är saftig och småsyltig och samtidigt grönkartig. Det här är lite för mycket artificiellt och godisaktigt för våra gommar och vi avstår ytterligare köp.

2011 Chateau Smith Cabernet Sauvignon

Appellation: Columbia Valley (AVA)
Producent: Charles Smith Wines
Provningsdatum: 2013-12-13
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Mörkt blåröd färg. Kraftfullt fruktig doft med nyanser av lavendel, svarta vingummin, saltlakrits, hallonsylt och mjölkchoklad. Inte speciellt cabbigt såhär långt, snarare tycker vi att inslaget av Petit Verdot (som så ofta) slår igenom och tar över på ett lite ofördelaktigt och burdust sätt. Smaken är syrligt frisk och ypperligt balanserad överlag men speciellt vad gäller alkohol och ek. Fruktigt såklart men fräscht och energiskt med nyanser av violpastill, hallon- och lakritsbåtar, färska örter och choklad. Vinet är välgjort och polerat men saknar lite personlighet. Blindprovat påminner smakprofilen om Syrah från något kallt klimat, vilket inte tilltalar alla i sällskapet. Helt klart ett stabilt och gott vin som ger njutning för stunden men som kanske lämnar några bestående intryck.

2014 Chateau Ste Michelle Cabernet Sauvignon

Appellation: Columbia Valley (AVA)
Producent: Chateau Ste Michelle
Provningsdatum: 2017-10-23
Pris: 129 kr

Till vinet >>

Mörkröd färg. Näsan är ektyngd med nära nog Riojalika nyanser av jordgubbar, vanilj, kokos, dill och kräftskal. Smaken ger ett saftigt intryck och präglas med sin låga syra av ett varmt klimat. Ett ok vin som i längden känns lite jolmigt och som går ganska obemärkt förbi.

2014 Hedges Red Mountain

Appellation: Washington State (State appellation)
Producent: Hedges Family Estate
Provningsdatum: 2017-08-30
Pris: 229 kr

Till vinet >>

Fullmatat med allt men lyckas ändå hålla sig på rätt sidan gränsen till det burleska, främst genom fräsch syra och relativt låg alkohol. Visst är det mullig svartvinbärsfrukt och lyxiga ekfatstoner i massor i fyllig stil men också en imponerande koncentration och längd som förmodligen borgar för ytterligare lagring. Gott och imponerande för stunden men lite för polerat och opersonligt för att bli riktigt minnesvärt.