Alla provade viner från regionen Aragonien

Röda viner

2009 Bodegas Alto Moncayo Veraton

Appellation: Campo de Borja (DO)
Producent: Bodegas Alto Moncayo
Provningsdatum: 2014-09-20
Pris: 239 kr

Till vinet >>

Maffigt fyllig och fruktig smak med viss utveckling. Frukten drar åt det torkade hållet med katrinplommon och korinter och är söt utan att vara syltig. Den höga alkoholen är välintegrerad och visar sig enbart som en god värme i eftersmaken. Vi får en rejäl dos vaniljsöt ek och supermjuka tanniner vilket påminner oss om att det här verkligen är ett publikt och snällt designat vin. Otroligt gott är det otvivelaktigt men kanske lite för opersonligt för att lyfta mot de allra högsta höjderna.

2009 Campos de Luz Garnacha

Appellation: Cariñena (DO)
Producent: Bodegas Esteban Martin
Provningsdatum: 2011-02-26
Pris: 49 kr

Till vinet >>

Gravt överek(chips)ad, mjuk, fruktsötkletig smak med bisarra orena, gröna toner. Vi bjuds på en tunn soppa av trä och jordgubbar utan finess eller koncentration. Det här är ett konstlat och konstigt vin som vi inte kan förmå oss att dricka upp.

2016 Vicor Garnacha

Appellation: Calatayud (DO)
Producent: Sigva AB
Provningsdatum: 2018-03-16
Pris: 89 kr

Till vinet >>

Ekkladdigt med söta bär, lakrits och mjölkchoklad. Fylligt och alkoholstinnt. Tungt i röven. Inte vår typ av vin.

Vita, torra viner

2014 Glárima Colección Gewürztraminer

Appellation: Somontano (DO)
Producent: Bodega Sommos
Provningsdatum: 2016-10-08
Pris: 120 kr

Till vinet >>

Näsa och gom möts av lika delar aprikospuré och mineral. Smaken är utöver detta mycket komplex och nyanserad med smultron, lakrisal och kryddor. Dessutom mer förväntade toner av blommor och tvål. En riktigt stark syra ger smakerna ytterligare skjuts och förlänger det långa, aromatiska avslutet. Det här är ett närmast chockerande gott och kvalitativt vin, speciellt när vi tittar på prislappen och på producentens webbplats ser att vinet även finns på box.