Röda viner
Bland det piggaste och godaste på länge. Djup fruktighet i det klara, friska, lätta registret där citrus, örter, rödäpplighet och mineral samsas om utrymmet. Lager på lager av nyanser i den dynamiska eftersmaken. Ett otroligt härligt vin.
Oväntat gott från Bolis ordinarie sortiment. Vi bjuds på en torr, stram och kryddig upplevelse med ett något animaliskt avslut. Vi gillar stilen men koncentrationen lämnar en hel del övrigt att önska. Vinet är så tunt att man verkligen får leta efter mörka bär och örter. En småstörig ekton blir något övermäktig den passiva frukten men helheten är på något sätt ändå acceptabel med balans och viss elegans.
Senast (2007) vi provade vinet trodde vi det var på upphällningen. Därför var förväntningarna låga när vi nu plockade upp ännu ett exemplar ur källaren av detta kring Rom lokala och för oss ovana vin. Desto större var överraskningen när vinet fortfarande var vid god vigör. Drickfönstret har alltså inte slagit igen fullständigt, men det är på väg att stängas. Doft och smak är i stort sett desamma som senast med violblom och choklad. Det har inte utvecklats till något mer. Men som bordsvin, gärna till det lokala köket, fungerar vinet fortfarande. Inget stort vin men ett gott exempel på de italienska vinernas svårbedömbarhet och egensinne. Kul vin helt enkelt.