Alla provade viner från regionen Österrike

Mousserande viner

2016 Pet Nat Vol 2

Appellation: Österrike
Producent: Fuchs und Hase
Provningsdatum: 2019-05-25
Pris: 169 kr

Till vinet >>

Grönt och pepprigt från grünern, gult och blommigt från muskatellern. Mineralisk bottenklang, frisk syra och fräsande bubblighet. Intressant, spännande och riktigt gott. Dessutom, efter ett år på rygg mycket mer komplexitet än i det unga vinet. Framförallt har den härligt blommiga fruktigheten fått mer utrymme nu. En lysande starter.

2016 Pet Nat Vol 2

Appellation: Österrike
Producent: Fuchs und Hase
Provningsdatum: 2018-02-25
Pris: 169 kr

Till vinet >>

Grönt och pepprigt från grünern, gult och blommigt från muskatellern. Mineralisk bottenklang, frisk syra och fräsande bubblighet. Intressant, spännande och riktigt gott men ändå tveksamt återköp med tanke på avsaknad av komplexitet. Sådan borde kanske i eftertankens namn ha lagrats fram.

NV Schlumberger Sparkling Brut

Appellation: Österrike
Producent: Schlumberger Wein- und Sektkellerei
Provningsdatum: 2018-01-19
Pris: 89 kr

Till vinet >>

Inte så många men fina bubblor ger en lagom moussig munkänsla. Hyggligt torrt och piggt med en del druvtypisk vitpepprighet och grönfruktighet (får vi det till efter att druvan avslöjas). Kanske mer rieslingaktig egentligen med honungsdrag och lätt stenighet. Rent och fräscht men samtidigt tunt och med kort eftersmak. Rensar bort glöggen på ett föredömligt vis. Hade man suttit på en studentbudget hade det här varit ett givet köp.

Roséviner

2018 Belle Naturelle Rosé Weingut Jurtschitsch

Appellation: Österrike
Producent: Weingut Jurtschitsch
Provningsdatum: 2019-07-25
Pris: 159 kr

Till vinet >>

En underbar rosé med fin mix av röd- och vitvinstoner. Röda bär, smultron, lime, citron, lätt animalisk ton. Koncentrerat, superfriskt, kraftfullt och framförallt otroligt gott.