Alla provade viner från regionen Alentejo

Röda viner

2017 Dom Rafael

Appellation: Alentejo (DOC)
Producent: Herdade de Mouchão
Provningsdatum: 2019-07-12
Pris: 119 kr

Till vinet >>

Tidigare provat, då med lite mer ålder vilket kanske gjorde detta vin en tjänst. Det yngre vinet är tydligare fruktorienterat med mer uttalad fatkaraktär. Ursprungskänslan är dock den samma med lite salt efterklang underbyggt av köttiga och blommiga övertoner. Smakerna drar åt svarta vinbär, pepparkakskryddor, viss gummi och aningen vanilj. Ett generöst, mustigt och välgjort vin vars stil känns mer klassisk än modern. Lagra gärna längre som sagt var.

2014 Dom Rafael

Appellation: Alentejo (DOC)
Producent: Herdade de Mouchão
Provningsdatum: 2018-03-10
Pris: 124 kr

Till vinet >>

Torr smak med viss strävhet och typisk sälta. Rejält fruktigt med köttiga och blommiga övertoner. Smakerna drar åt svarta vinbär, pepparkakskryddor, viss gummi samt svärta och aningen ekvanilj. Ett generöst, mustigt och välgjort vin vars stil känns mer klassisk än modern. Vi gillar det skarpt.

2014 Ponte das Canas

Appellation: Alentejo (DOC)
Producent: Herdade de Mouchão
Provningsdatum: 2018-03-24
Pris: 187 kr

Till vinet >>

Lite för mycket ek för våra gommar men frukten är sval och bärig, syran frisk och tanninerna silkeslena. Det här vinet andas kvalitet och lyx utan att kosta skjortan. Balans känns som ett ledord trots stadiga 14,5 % alkohol. Koncentrerad smak med blåbär, kråkbär, blyertspenna, kanel, nejlika och söt tobak. Blint går gissningarna helt logiskt till merlotbaserat från Bordeaux, även om all form av stallighet uteblir. Solklar rekommendation även om vi kanske går igång mer på den något enklare och saftigare (och billigare) Dom Rafael från samma producent.

2015 Ponte Mouchão

Appellation: Alentejo (DOC)
Producent: Herdade de Mouchão
Provningsdatum: 2020-04-17
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Inledningsvis kärv och mörkt otillgänglig. Med luft lite mjukare med söta bär, lakrits och torkade plommon. Vi hittar också en rökig ton, mineralsälta och viss örtighet tillsammans med ekfat. Stabilt i den fylliga, kraftfulla skolan med viss komplexitet och djup. Föredömligt torrt och stramt men vi har ändå svårt att se någon vinning i ytterligare lagring.