Alla provade viner från regionen Kastilien-León

Röda viner

2012 Abelis Carthago

Appellation: Toro (DO)
Producent: Carmen Rodríguez Méndez
Provningsdatum: 2015-11-14
Pris: 119 kr

Till vinet >>

Fylligt och rejält fatkryddigt med stor, koncentrerad frukt. De 15 procenten alkohol balanseras fint upp av övriga beståndsdelar och stör inte alls helheten. Den massiva, blåa frukten känns inte överdrivet syltig och får en fin skjuts av den pigga syran. På det hela taget ett mycket gott och stabilt vin. Våra smaklökar tröttnar dock ganska snart på den maffiga stilen och söker sig till andra glas där elegans och transparens är ledorden.

2009 Alenza Gran Reserva Condado de Haza

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: Condado de Haza
Provningsdatum: 2019-11-16
Pris: 399 kr

Till vinet >>

Fylligt, kraftigt, sött, eldigt. Ganska tungrott alltså jämfört med vad våra smaklökar är vana vid men samtidigt välsnidat och intressant. I munnen bärigt, blommigt och mintigt med massor av vaniljstång och och dillchips från faten. Ett häftigt vin för den som gillar stilen.

2010 Aventino 200 Barrels

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: Vinnico Export
Provningsdatum: 2014-07-15
Pris: 159 kr

Till vinet >>

Fyllig och fruktsöt i munnen med småsträva tanniner. Otroligt välmakad med lyxiga ekfat och rik körsbärsfrukt. Saltlakrits och nötter adderar till komplexitet och djup. Rekommenderas om du vill ha ett gott vin i inte överbombastisk stil.

2009 Baltos

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Dominio de Tares
Provningsdatum: 2017-11-15
Pris: 109 kr

Till vinet >>

I glaset Baltos '09 från Bierzo på druvan Mencia som vi druckit några flaskor av tidigare. Den kanske inte håller ihop riktigt; hög alkohol och lite ekfatsbeska som stör. Frukten börjar ge vika och det blir lite onyanserat. Vi minns den som roligare för några år sedan.

2009 Baltos

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Dominio de Tares
Provningsdatum: 2015-09-20
Pris: 109 kr

Till vinet >>

Tät, blålilasvart färg. Sniffet är tydligt fruktdrivet och ger plommon, viol, lakrisal och nymakade stenciler. Smaken är superfruktig i saftig, småsträv, torr stil med inslag av blåbär och svarta oliver. Ett småeldigt och något onyanserat vin dock otroligt gott och med imponerande energi trots sin ålder. Som en nya världenpinot på anabola.

2009 Baltos

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Dominio de Tares
Provningsdatum: 2014-12-13
Pris: 109 kr

Till vinet >>

Färgen är röd utan att vara vare sig särskilt utvecklad eller tät. Doften blir med tiden i glaset allt mer pepprig efter det initiala viol och fruktbombardemanget. Generös är förnamnet till frukt. Vi får främst björnbär och plommon, men ekfaten bidrar med lite söt vanilj, tobak och kaffe. I munnen ligger vinet mjukt och behagligt. Ett klanderfritt vinbygge, men det saknar personlighet.

2005 Bem bi Bre

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Dominio de Tares
Provningsdatum: 2011-04-23
Pris: 299 kr

Till vinet >>

Rödbärig, syrlig, animalisk, köttig doft med inslag av sötlakrits, muskot och stall. Varm, kryddig, tuggig, fruktpackad smak med inslag av rostad ek och choklad. Ett otroligt potent och fokuserat vin som behöver lite tid på rygg för att integrera ektonerna. I övrigt balanserat och med lång eftersmak.

2009 Campos Góticos Tempranillo

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: Campos Góticos
Provningsdatum: 2013-08-23
Pris: 89 kr

Till vinet >>

Tät, blålila färg. Bombastisk, generöst fruktig, sötekig doft med inslag av moreller, björnbär, russin, sötlakrits, vanilj och torkade rosor. Väldigt publik men ganska angenäm. Smaken ger en fin syra och viss strävhet i sötfruktig stil. Frukten känns inte helt ren och har en lite bränd ton vilket stör. Alkoholen är bra balanserad men övriga komponenter såsom frukt och ek är överdimensionerade vilket ger en något överväldigande upplevelse. Helt ok med några glas tack vare frisk fräschör men ganska endimensionellt och fabricerat i längden.

2008 Campos Góticos Tempranillo

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: Campos Góticos
Provningsdatum: 2011-06-17
Pris: 89 kr

Till vinet >>

Mörk, blårödlila färg. Doften ger en rejält bärig toner med en god dos ek i form av kaffe, pepparkakor och vanilj. Frukten är ändå åt det syrliga, fräscha hållet. Lovande. Smaken följer spikrakt på doftens spår. Ungt, bärigt, friskt med bäriga toner och goda, integrerade ektoner. Skönt motstånd i tanninerna, medelfyllig, alkoholbalanserad stil. Drick inom ett par år. Lite medhårs givetvis men välgjort och vi gillar det här ganska mycket faktiskt.

2015 Carodorum Issos

Appellation: Toro (DO)
Producent: Carmen Rodríguez Méndez
Provningsdatum: 2017-09-10
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Fruktigt och stramt på en och samma gång. Generös, fyllig smak med visst grepp i tanninerna och syran. Fat och alkohol gör sig påminda men balansen upplevs ändå ok. Koncentration saknas inte och frågan är om inte det här vinet hade mått bra av att få utveckla lite mer komplexitet under ett par, tre år i källaren. Gott för stunden men lättglömt efteråt.

2007 Condado de Haza Crianza

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: Condado de Haza
Provningsdatum: 2013-04-26
Pris: 149 kr

Till vinet >>

Fint balanserad smak med god syra och bra tanniner. Inslag av björnbär, körsbärsmarmelad, rökig mineral, jazztobak (!) och stall. Mycket bra redan nu men kan absolut slipas ner lite till med lagring. Varm rekommendation.

2005 Cumal

Appellation: Kastilien-León
Producent: Dominio Dostares
Provningsdatum: 2012-08-11
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Ganska tät, rödblå färg. Doften är generöst fruktig (tänk Kaliforniencabbigt flörtig), lite kalkig med inslag av drottningsylt, vanilj, choklad och söt ek. Smaken är välstrukturerad och fullständigt harmonisk med god syra och lättdrucken strävhet. Skogsbär, blåbär, hallon, vänligt hopkokat med vaniljstång ger ett godisgott avslut. Det här är ett riktigt gott och fruktigt vin som möjligen saknar ett uns komplexitet för att skapa det där extra intresset. Imponerande dock att ett vin med så pass hög ålder känns så pigg och fräsch. Kan säkerligen lagras mycket ytterligare för mer utveckling. Roligt med en udda druva också.

2006 Dehesa La Granja

Appellation: Kastilien-León
Producent: Bodegas Alejandro Fernandez
Provningsdatum: 2013-10-04
Pris: 129 kr

Till vinet >>

Vi gillade verkligen 2004an av det här vinet när vi testade den för ett drygt år sedan, vi blir därför väldigt besvikna när vi nu testar 2006an. Den fina balansen mellan de ingående komponenterna är som bortblåst den här gången; frukten är murrig och uttorkad, syran besvärande låg, eken träig och utanpåliggande och över hela skapelsen ligger en besk, eldig dimma av alkohol. Vi har egentligen inga problem med höga alkoholhalter i viner så länge vinet är balanserat men här saknas tyvärr all form av måttlighet vilket gör vinet riktigt svårdrucket.

2004 Dehesa La Granja

Appellation: Kastilien-León
Producent: Bodegas Alejandro Fernandez
Provningsdatum: 2012-06-09
Pris: 134 kr

Till vinet >>

Mörk, tät, körsbärsröd färg. Doften är fint utvecklad med sina torkade frukter, mörka körsbär och blå plommon. Från faten får vi lakrits, rostad ek och lyxig choklad. Här får man ett rejält djup och komplexitet från första sniffet. Smaken är utvecklad i den fruktiga skolan med härlig koncentration och lyckas bibehålla fräschör och lätthet. Svarta oliver, torkade örter och kaffe kompletterar doftintrycken. Eftersmaken är fullt balanserad vad gäller syra, tanniner och alkohol. Det här är ett riktigt bra vin som känns lagom utvecklat nu men som säkert håller för flera års lagring.

2007 Demencia

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Demencia de Autor
Provningsdatum: 2011-04-23
Pris: 349 kr

Till vinet >>

Komplex, fruktig, djup, nästan kemisk (tänk nymålad parkbänk) doft med inslag av arrak, muskot och körsbärslikör. Frisk, sträv, varm smak med ett nära nog monumentalt djup i frukten. Ett komplett vin i extremt komplex stil som klarar balansgången mellan koncentration och elegans.

2013 Dorivm Reserva Seleccion de la Familia

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: Bodegas Thesaurus
Provningsdatum: 2018-07-15
Pris: 229 kr

Till vinet >>

Rejäla doningar såklart men frukten upplevs hyfsat sval och spänstig och motståndet i tanninerna är inte jättestort. Bra drickbarhet alltså även om vinet tyngs lite av andelen amerikanska ekfat och en småeldig svans. Ganska nyansrikt och intressant dock med mörkbärighet i form av plommon och korinter, uppbackat av lite dillig örtighet, samt choklad och vanilj. Gott för stunden även om stilen inte riktigt tilltalar oss just nu. Kanske bättre till en matbit?

2005 El Pedrosal

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: Bodegas Hnos Pérez Pascuas
Provningsdatum: 2011-03-26
Pris: 82 kr

Till vinet >>

Röd färg med transparent tunga. Utvecklad, fruktig, något örtig doft med inslag av svarta vinbär, blåbär, hallon, lakrits, svamp, blyertspenna och en inte alltför angenäm ton av burktomat. Smaken är utvecklad, syrlig, lätt och mjuk med ett uns eldighet och en säregen salt ton. Vi hittar torkad frukt och grön paprika. Ett lite för utvecklat vin som tappar en hel del stuns med luftning.

2004 El Pedrosal

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: Bodegas Hnos Pérez Pascuas
Provningsdatum: 2012-07-22
Pris: 77 kr

Till vinet >>

Rejält utvecklad färg, katrinplommonröd med bruna nyanser i det glesa skiktet vid glasets kant. Nära nog burgundisk, mycket sammansatt doft med utvecklade drag av söt blå frukt, violgodis, jordgubbar, choklad och kaffe. Även den svettiga hästen med tillhörande lädersadel dyker upp, om än på distans. Mäktig, komplex, mogen smak med fint avrundade tanniner och stabil syra. Den blå frukten är vidöppen och kompletteras med fina toner av kaffe och läder. En kalkig mineralton ger vinet en livfull energi för att tala Michel Jamais. Det är egentligen svårt att urskilja några specifika nyanser då vinet är mycket sammansatt och helt och hållet integrerat. Ett fullmatat vin med total balans på alla håll och kanter faktiskt. Klockren formtopp och utdelning på ett billigt vardagsvin. Det ska dock sägas att senare årgångar har visat sig vara betydligt publikare med sämre lagringsstruktur (som så ofta hos ett vin som etablerar sig på Systembolaget).

2014 Gago

Appellation: Toro (DO)
Producent: Telmo Rodríguez
Provningsdatum: 2017-12-10
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Riktigt tajt smak med stadiga tanniner och syra med bra lyft. Smaken är mörkfruktig och örtig med tobakshintar och mineralbesk svans. Någon får Cahorsvibbar av vinet. Det här är ett välstrukturerat, lagringsdugligt vin som nog skulle behöva lite tid i källaren för att öppna upp sig ytterligare. En lätt värme i avslutet hålls snyggt i schack av frukten.

2012 Losada

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Losada
Provningsdatum: 2015-11-27
Pris: 139 kr

Till vinet >>

Färgen är ungdomligt blålila. Doften drar åt samma håll. Det är en fruktpackad kompott av mörka bär och plommon. Sedan följer en ekfatskryddad vanilj och mörk choklad. Smaken är rejält fyllig och munrund. Alkoholhalten stör inte men bidrar till volyminiösiteten. Vi dricker Bierzo då och då och slås då liksom nu av att det är publikt och inte säger så mycket om ursprunget. Men, det kanske är det som är typiskt. Ett helt klanderfritt och mycket gott vin, men inte så spännande som man hoppas.

2006 Pétalos

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Descendientes de J Palacios
Provningsdatum: 2011-02-05
Pris: 170 kr

Till vinet >>

Röd färg med orange tungspets. Generöst fruktig, utvecklad, öppen doft med inslag av plåtburkstomater, nyponsoppa med mandelbiskvier, inlagd kapris och rödbetor. Helt mjuk, balanserad, sötfruktig, utvecklad, fyllig smak med inslag av soltorkad tomat, jordgubbar och färska champinjoner. Ett rejält men finstämt vin i behagligt mjuk stil. Vi anar att några av de småkokta inslagen vi finner i vinet härstammar från en något tempererad lagring.

2005 Quinta Quietud

Appellation: Toro (DO)
Producent: Quinta de la Quietud S.L.
Provningsdatum: 2011-03-26
Pris: 229 kr

Till vinet >>

Tät, rödblå färg. Stor, utvecklad, harmonisk doft med inslag av stall, rostad ek, vanilj, svarta vinbär, hallon och violgodis. Ett riktigt kraftpaket så långt med massiv fruktighet och generösa ektoner. Frisk, sammansatt smak med riktigt bra koncentration. Inslag av stall, söt mörk frukt, kakao och en hel del alkohol som bränner rejält. Det här är ett riktigt bra vinbygge med fortsatt potential för de som gillar den extraherade maffiga stilen.

2013 Ribera 1 One

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: Bodegas Aster
Provningsdatum: 2015-12-18
Pris: 89 kr

Till vinet >>

Fullt ös från första sniffen till sista smutten med överextraherad, nästa torkad frukt, körsbärslikörpraliner, mjölkchoklad, hasselnötskräm och den allra sötaste vaniljen. Vinet är mycket fylligt med hög alkoholhalt men med en syra som trots allt lyckas balansera helheten något. På inga sätt ett dåligt vin men det här är för våra gommar en ganska tröttsam och förlegad vinstil.

2011 Sentido

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: Bodegas NEO
Provningsdatum: 2016-11-11
Pris: 160 kr

Till vinet >>

Ett härligt vin i gränslandet mellan det klassiska och det publika. Stor blåfruktighet med inslag av syrliga, mörka bär. Rejäl ekfatslagring, dock med väl integrerade noter av kaffe, mörk choklad och vanilj. Mycket lång och kraftfull eftersmak. Pigg syra, rejäla tanniner och balanserad alkohol gör det här vinet till en riktig matvän.

2017 Solo 575 Uvas

Appellation: Sierra de Salamanca
Producent: Viñas del Cámbrico
Provningsdatum: 2020-02-28
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Ett fantastiskt fint balanserat vin i len, fruktig och frisk stil. En hel del ek som lyser igenom i nuläget. Annars röd- och mörkbärigt, mustigt, kryddigt och lite brettigt. Skönt drickbara tanniner. Mycket gott.

2012 Tilenus Pagos de Posada

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Bodegas Estefanía
Provningsdatum: 2018-04-30
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Ett vin som vi har provat och upplevt på olika sätt tidigare. Ibland får vi en elegant, lätt känsla i munnen, ibland en tung och sötfruktigt extraherad känsla. Idag mer åt det förstnämnda. Köttigt och tätfruktigt med jordgubbar, körsbär, Coca cola och kalkig mineral. Luftig och saftig känsla trots fin struktur och kraft. Bra syror och grepp i tanninerna. Så här ser vi gärna att druvan behandlas.

2005 Tilenus Pagos de Posada

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Bodegas Estefanía
Provningsdatum: 2013-10-19
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Kraftfull, fyllig, mustig, djupt sötfruktig smak i fruktdominerad, extraktrik, ekdominerad stil. Trots att det är väldigt mycket så pågår hela tiden lyckas vinet uppträda hyfsat balanserat och harmoniskt. Vi inbillar oss att det är lagringen som har påverkat vinet i denna positiva riktning. Nyanserna är klassiska både för druvan och ursprunget med jordgubbar, hallonsylt, choklad, vanilj och en rejäl stallton. Mycket av allt, inklusive en inte blyg - men heller inte alltför störande - alkoholhetta i avslutet. Syra och tanniner stadgar absolut upp helheten och gör vinet trots allt ganska piggt och fräscht. Otroligt gott och maffigt i måttlig mängd.

2005 Tilenus Pagos de Posada

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Bodegas Estefanía
Provningsdatum: 2012-06-22
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Röd, något blåaktig färg. Doften är varm, tung och kompakt med utvecklade nyanser av torkad frukt, sillkryddor, kolakaka, tobak och stall. Smaken är sötfruktig och lite alkoholklumpig med vaniljsöt fruktighet och rätt mycket ekfat. Vi får en del tunga tanniner som tar ner drickbarheten något. Ett superextraherat och oväntat oelegant vin som säkert kan förlösas genom några års lagring.

2004 Tilenus Pagos de Posada

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Bodegas Estefanía
Provningsdatum: 2011-02-05
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Röd färg. Utvecklad, animaliskt stallig, mycket krävande doft med vackra inslag av nypon, rosor, lakrits och rostig spik. Mjuk, mustig, sammansatt, komplex smak med frisk syra. Inslag av stall, körsbär och mineral. Ett mycket intressant vin med superbt balanserad alkohol, där en kraftfull fruktighet liksom bubblar upp genom de animaliska inslagen. Utan tvekan ett superbt vin och högsta köprekommendation.

2016 Tragaldabas

Appellation: Salamanca
Producent: Mandrágora Vinos
Provningsdatum: 2019-02-14
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Rödbärig karaktär med småblommiga inslag. Saftig känsla i munnen i mindre än medelfyllig stil med pigga syror och småsträva tanniner. Det finns inte så mycket mer att säga om vinet än att det är gott och välgjort. Det sista lyftet saknas dock. Vi är inte besvikna men går vidare.

2016 Valdaya Ribera del Duero

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: De Haan Altés
Provningsdatum: 2019-03-23
Pris: 289 kr

Till vinet >>

Initialt väldigt fatig och kraftfull. Med luft betydligt lättare och mer välintegrerad. Frukten är mörk åt det bärig hållet med rejäla skopor grus, nästan kalk, samt med småblommiga toner. Fylligt och småsträvt såklart men fullt drickbart med vidöppen palett. Alkoholen (14,5 %) är otroligt bra balanserad vilket gör att vinet aldrig blir baktungt. Imponerande.

2006 Villa de Corullón

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Descendientes de J Palacios
Provningsdatum: 2011-04-23
Pris: 329 kr

Till vinet >>

Nyansrik, mörkköttig, glöggig, blommig doft med inslag av russin, dill, lagerblad, rödbetor, nystyckad bläckfisk, vanilj och hav. Sträv, fruktig, komplex smak med frisk syra och perfekt balanserad alkohol. Eftersmaken är lång och helhetsintrycket är överväldigande. Ett stort vin.

2006 Villa de Corullón

Appellation: Bierzo (DO)
Producent: Descendientes de J Palacios
Provningsdatum: 2011-02-05
Pris: 329 kr

Till vinet >>

Röd färg med blå nyans. Varm, fruktig, kryddig, ungdomlig doft i ganska publik, modern stil. Vi ges utöver en kompakt blå frukt slösande ekfatstoner av tobak, popcornsmörighet, vitpeppar och utblåst stearinljus. Smaken är syrlig, mjuk, kryddig, sammansatt med ett uns utveckling. Nyanser av mörka bär, hallon, choklad och dill. Alla är ense om att detta är ett mycket gott och välgjort vin. Den med känslig gom anmärker på en lätt eldighet och viss avsaknad av komplexitet. Fruktbombsälskaren befinner sig dock i himmelriket.

2013 Viña Pedrosa Crianza

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: Bodegas Hnos Pérez Pascuas
Provningsdatum: 2017-08-20
Pris: 162 kr

Till vinet >>

Liksom tidigare årgång plussar vi för schysst generositet och koncentration samt en mjuk drickbarhet. Den totala dominansen av ek släcker intresset ganska snabbt. Ett glas är nog och ger jordgubbsfruktighet, kokos, mint och mjölkchoklad. Ett något själlöst vin som passerar obemärkt förbi.

2011 Viña Pedrosa Crianza

Appellation: Ribera del Duero (DO)
Producent: Bodegas Hnos Pérez Pascuas
Provningsdatum: 2015-05-09
Pris: 161 kr

Till vinet >>

Ekdominerad, fullbodied smak med mjuka tanniner och balanserad syra. Mycket fatkryddig och -chokladig med lakritssvärta och örtighet mot en botten av mullig, söt plommonfruktighet. Något överekad för våra gommar men ändå gott och generöst med bra koncentration.

Vita, torra viner

2016 Blanco Nieva Verdejo

Appellation: Rueda (DO)
Producent: Vine dos de Nieva
Provningsdatum: 2018-06-24
Pris: 104 kr

Till vinet >>

Lätt med avrundad frukt. Lite tam smak men rent och snyggt. Galiamelon. Örter. Karaktärslös.

2016 Finca Montepedroso Verdejo

Appellation: Rueda (DO)
Producent: Finca Montepedroso
Provningsdatum: 2018-06-24
Pris: 115 kr

Till vinet >>

Solmogen tropisk frukt och mineral. Lite låg syra ger småjolmig känsla men över lag generöst och gott.

2014 Oro de Castilla Verdejo

Appellation: Rueda (DO)
Producent: Bodega Hermanos del Villar S.L.
Provningsdatum: 2015-10-09
Pris: 87 kr

Till vinet >>

Det här var en lite oväntad juvel bland bolis i övrigt klena urval av spanska, vita viner. Hyggligt prissatt dessutom. Pigg, ungdomlig, citrusorienterad frukt med grönt skimmer bärs upp av en fräsch syra. I bakgrunden förgyller kittlande nyanser av mineral. Smaken har en fint avvägd fyllighet och tyngd vilket gör den användbar till exempelvis ugnsbakad lax med grön ärtsås och äpplig pytt. Väl kylt gör sig vinet även bra utan mat.

2012 Prado Rey Rueda Birlocho

Appellation: Rueda (DO)
Producent: Bodegas Prado Rey
Provningsdatum: 2014-10-31
Pris: 100 kr

Till vinet >>

Torr smak med frisk syra och en lite oljig textur. Gott, rent och välgjort med apelsin, banan, citronskalbeska och ett litet mineralsting. Vinet tappar fokus när det kommer upp i temperatur och blir i stort sett odrickbart efter bara några dagar i öppnad flaska men gott och fräscht nyöppnat.

2017 Vegadelpas Verdejo

Appellation: Rueda (DO)
Producent: Vega del Pas
Provningsdatum: 2018-04-14
Pris: 50 kr

Till vinet >>

Örtig, lite omoget grönt. Ändå fruktigt och friskt. Ok men inte mer. Gurka, lime, basilika. Lite acetonig, salt bismak.

2015 Verdejo Rueda

Appellation: Rueda (DO)
Producent: Bodegas José Pariente
Provningsdatum: 2017-01-14
Pris: 139 kr

Till vinet >>

I glaset ett kraftfullt, gult vin med småjästig, gulfruktig, mineralisk näsa. Viss äpplig oxidation också med macadamianötter och Sherrynoter. Inte alls vad vi hade förväntat oss men efter tillvänjning ganska häftigt och komplext. Vi smakar och får en frisk men rund upplevelse med gula krusbär och plommon, pepprig mineral och underbakad ambrosiakaka. Eftersmaken är lång och intensiv och påminner kanske närmst om utvecklad Frankensilvaner. Kul, gott och kvalitativt.