Alla provade viner från regionen Canterbury / Waipara Valley

Vita, torra viner

2015 Pegasus Bay Aged Riesling

Appellation: Canterbury / Waipara Valley
Producent: Pegasus bay winery
Provningsdatum: 2019-08-10
Pris: 159 kr

Till vinet >>

Inte mycket att gnälla på här förutom avsaknad av ett uns tysk syra för att väga upp den rejäla sötman. Rikt fruktig mot det gula, tropiska. Halvtorr smak med utvecklade toner av petroleum. Viss mineral också men tydligt fokus på frukten trots allt. Ett riktigt bra vin.

2007 Pegasus Bay Aged Riesling

Appellation: Canterbury / Waipara Valley
Producent: Pegasus bay winery
Provningsdatum: 2014-08-23
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Smaken är frisk med balanserad sötma och viss utveckling. Vi får en finstämd tropisk frukt, lime, rejäl diesel och krispig mineral. Ett riktigt gott och välgjort vin med fin längd som dricks bra nu. Förmodligen den bästa Riesling som vi har druckit från Oceanien.

Söta viner

2010 Gardo & Morris Late Harvest Riesling

Appellation: Waipara Valley
Producent: Gardo Morris Wines
Provningsdatum: 2012-06-22
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Ljusgul färg. Doften är ungdomligt frisk och fruktig åt det druviga hållet. Lite rieslinggummi, hjortron, smör och spiskummin/armsvett kompletterar. Det är bättre än det låter ska sägas. Smaken är både mycket söt och frisk, men kanske inte med den där perfekta balansen sinsemellan. Vi får supertropiska inslag av godis, kiwi, banan, mango och kardemummakapslar. Det här är faktiskt ett mäkta gott vin som med bara ett uns finess, elegans och balans hade varit nära nog komplett. Nu blir det bara väldigt smaskigt och egensinnigt.