Alla provade viner från regionen Champagne

Mousserande viner

NV Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut

Appellation: Champagne
Producent: Alexandre Bonnet
Provningsdatum: 2016-04-29
Pris: 269 kr

Till vinet >>

En härligt, fruktdriven smak av jordgubbar, smultron, apelsin och en lätt brödjästighet. Friska syror och en ren munkänsla gör det här till ett trivsamt vin att sitta och smutta på. Vi saknar komplexitet och nyansrikedom men det som bjuds är gott och läskande och ibland räcker ju det mer än väl.

2002 André Bergere Cuvee Prestige Brut Millesime

Appellation: Champagne
Producent: Champagne André Bergere
Provningsdatum: 2016-08-20
Pris: 399 kr

Till vinet >>

Det som har hänt sedan vi provade vinet för två och ett halv år sedan är i stort sett att frukten har rundats av ytterligare, nu med eleganta, rödäppliga och aprikossöta nyanser. Annars är allt sig likt: smaken är fortfarande mycket komplex med en gräddig textur, eftersmaken lång och helhetsupplevelsen outstanding. Den lilla sötma som vi upplevde störande förra gången har integrerats fint i vinet. Ett stort vin som dricks utmärkt nu.

2002 André Bergere Cuvee Prestige Brut Millesime

Appellation: Champagne
Producent: Champagne André Bergere
Provningsdatum: 2013-12-31
Pris: 399 kr

Till vinet >>

Utvecklad, komplex smak med lager på lager av nyanser. Gräddig och fet textur med tung tropisk frukt, nougat och mineral. Mäktigt, stort och ganska komplett med ett enda minus för den lilla sötman i avslutet. Känns absolut färdig att konsumeras nu men håller säkert flera år till i en bra källare.

2002 André Clouet Millésimé

Appellation: Champagne
Producent: André Clouet
Provningsdatum: 2017-04-14
Pris: 329 kr

Till vinet >>

Det var sju år sedan vi provade vinet senast och den gula färgen har med åren mörknat rejält. Nosen har lämnat ungdomen och är nu komplex med kanderad frukt, nougat, cintronvann och röda äpplen. Utvecklat, javisst men fortfarande vitalt och energiskt. Detta bekräftas i smaken där friska syror och fina bubblor borgar för lång eftersmak och fräschör. Äpplena återkommer i form av must, liksom hasselnötskrämen och mineral. Vi anar att vinet har nått sin utvecklings höjdpunkt och gratulerar oss själva att vi öppnade flaskan just nu. Vi får en supergod och komplex upplevelse även om vi saknar det där sista lyftet för att vi ska kunna utbrista i ett wow.

2002 André Clouet Millésimé

Appellation: Champagne
Producent: André Clouet
Provningsdatum: 2010-12-31
Pris: 329 kr

Till vinet >>

Färgen är ljusgul med beige nyans. Rejält nötig, brödig doft med inslag av ungdomliga, syrliga inslag av citron och röda äpplen. Smaken går i ungdomens tecken med en mycket vass syra (precis som vi vill ha det) i medelfyllig stil. Frukten i form av blodgrape, citron och röda äpplen är härligt solmogen. Nyanser av rostat bröd och nougat rundar av helheten. I den långa eftersmaken hittar vi ett härligt sting av mineralbeska. God redan nu, speciellt till krämiga jordärtsskockssoppan, men kommer säkerligen att vinna på ytterligare lagring.

2002 Baron Fuenté Grand Millésime Brut

Appellation: Champagne
Producent: Baron Fuenté
Provningsdatum: 2013-10-26
Pris: 249 kr

Till vinet >>

Mogen, fyllig smak med bra syra och fräsch mousse. Vi hittar massiva äppeltoner, vilket vi förmodligen delvis kan skylla på en något för varm lagring, en härligt porlande sodavattenmineralitet samt i eftersmaken en rejält söt ton av kvittenmarmelad. Tyvärr lite over the top men kvalitetsmässigt ett stabilt vin.

2004 Beaumont des Crayères Fleur de Prestige

Appellation: Champagne
Producent: Beaumont des Crayères
Provningsdatum: 2017-12-22
Pris: 319 kr

Till vinet >>

Rik på smak och vackert utvecklad med bärande syra och gräddig fyllighet. Hyfsat komplex med frukt som drar både åt det tropiska och det svenskt äppliga, mariekex, nötter, brioche och kalkig mineral. Eftersmaken är lång och ihärdig med skalbitterhet och fräschör. Ett stabilt hantverk som verkligen inte gör bort sig när något ska firas.

2002 Beaumont des Crayères Fleur de Prestige

Appellation: Champagne
Producent: Beaumont des Crayères
Provningsdatum: 2015-09-25
Pris: 349 kr

Till vinet >>

Mogen smak med gula äpplen, brioche, nougat och mineral. Moussen är något avklingande men syran är fortfarande pigg och fräsch. I eftersmaken får vi en rejäl fruktsötma/dosage vilket kanske inte stör direkt men visst är det godast när skumpan är kruttorr? På det hela taget ett jättegott vin, väl värt att vänta på, men vi saknar definitivt den längd och komplexitet som årgången och prisklassen borde kunna åstadkomma. Hade vi haft fler flaskor hade vi nog druckit dem ganska snart då vi inte riktigt kan se ytterligare lagringspotential.

NV Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut

Appellation: Champagne
Producent: Beaumont des Crayères
Provningsdatum: 2015-05-23
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Här får vi en riktigt pigg apelsinsyra och en trevlig mousse som lyfter fram rena fräscha röda äpplen, goda nougattoner och en gnutta kalkig mineral. Riktigt gott och läskande som aperitif, kanske inte jättekomplext men verkligen värt ett köp. På minussidan hamnar som så ofta en något väl generös sötma. Vi vill hellre ha vår Champagne kruttorr.

NV Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut

Appellation: Champagne
Producent: Beaumont des Crayères
Provningsdatum: 2014-01-20
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Här får vi en riktigt pigg apelsinsyra och en trevlig mousse som lyfter fram en rena fräscha röda äpplen, goda nougattoner och en gnutta kalkig mineral. Riktigt gott och läskande som aperitif, kanske inte jättekomplext men verkligen värt ett köp. På minussidan hamnar som så ofta en något väl generös sötma. Vi vill hellre ha vår Champagne kruttorr.

NV Brut Tradition

Appellation: Champagne
Producent: Lhuillier
Provningsdatum: 2017-07-06
Pris: 120 kr

Till vinet >>

Här var det ungt och piggt med bra mousse i glaset. Grönt äpplig med citrus, kalkig mineral, lätt jästighet och mariekex. Inget under av komplexitet men generöst, gott och rent för stunden. Vi kan utan tvekan tänka oss att bli bjudna på det här vinet igen.

2002 Camille Savès Millésime Grand Cru Brut

Appellation: Champagne
Producent: Camille Savès
Provningsdatum: 2011-12-29
Pris: 310 kr

Till vinet >>

Färgen är ganska kraftfullt gul med dragning åt det beigea. Doften är omedelbar och ger en rejäl dos nymalet kaffe, mjölkchoklad, sprödbakad baguette och vispgrädde. Även härliga svenska höstäpplen, lite söt, tropisk frukt och blandat godis. I bakgrunden en viskning av kalkig mineral. Riktigt häftigt så här långt, ingen tvekan om att vi har rejäla doningar att handskas med här. I gommen bygger vinet på med lite syrligare, småbeska frukter och mer mineral utöver tidigare nämnda nyanser. Syran är så där härligt bitsk och fräsch, moussen verkligen på sin plats och eftersmaken generös och lång. Den här skumpan bjuder på fin elegans, balans och koncentration. Ett riktigt bra köp i den här prisklassen tycker vi. Kan säkert sparas många långa år i vinkällaren för ytterligare mognad.

NV Charles Mignon Brut Premium Reserve

Appellation: Champagne
Producent: Champagne Charles Mignon
Provningsdatum: 2018-03-18
Pris: 199 kr

Till vinet >>

En trevlig Champagne i den rejälare skolan där rostat bröd och gräddnougat slåss om utrymmet med gulfruktighet. Fin syra, ettriga bubblor och ett kalkmineraliskt skimmer ger oss ett fräscht vin. Det här blir vi gärna bjudna på igen även om det kanske inte hamnar längst upp på vår egen inköpslista.

1996 Cuvée St Vincent Blanc de Blancs Grand Cru

Appellation: Champagne
Producent: R & L Legras
Provningsdatum: 2014-09-06
Pris: 751 kr

Till vinet >>

Frisk och fräsch, fortfarande ganska ungdomlig smak som känns helt ren. Vi bjuds på både djup och bredd vad gäller nyansrikedom genom äpplen, mineral, nougat och kaffe. Eftersmaken är mycket lång och rik, men framförallt väldigt god. Vi hittar inga egentliga brister men vinet saknar kanske ändå det där lilla extra som hade gjort oss överlyckliga.

2010 Diebolt-Vallois Fleur de Passion

Appellation: Champagne
Producent: Diebolt-Vallois
Provningsdatum: 2019-12-31
Pris: 959 kr

Till vinet >>

Stor smak med fin mousse och lätt utveckling i frukten. Röda bär, vinteräpplen möter upp kex och nougat. Finstämt och kraftfullt på samma gång och såklart omöjligt att ogilla. Vissa runt bordet gillar det här vinet mycket mer medan andra dricker upp och går vidare.

1996 Duval-Leroy Fleur de Champagne Brut

Appellation: Champagne
Producent: Duval-Leroy
Provningsdatum: 2014-12-31
Pris: 338 kr

Till vinet >>

Den här flaskan öppnade vi nog precis på dess absoluta peak. Frukten är välbehållen men rikt utvecklad, syran är fortfarande frisk, bubblorna fortfarande pirrigt bubbliga. Som vanligt med mogna viner är det svårt att urskilja nyanserna då sammansättningen är så komplex och harmonisk utan direkt utstickande element. Lite av det som framträder i den långa, komplexa smaken är i alla fall röda äpplen, nougat, rostat kaffe och mineral men helheten är som sagt var större än de ingående beständsdelarna. Kanske den bäst utvecklade Champagnen vi har testat.

NV Ernest Rapeneau Brut

Appellation: Champagne
Producent: Ernest Rapeneau
Provningsdatum: 2012-08-10
Pris: 188 kr

Till vinet >>

Helt klart ett riktigt gott bubbel av ädlaste varan om det serveras välkylt. Vi får en hyfsat finstämd mousse med pigg syra som drar med sig smaker av grapefrukt, mineral, omogen persika och gula plommon en bra bit in i eftersmaken. Inget under av komplexitet med juste balans mellan de ingående komponenterna. Som vanligt med lite enklare viner blir upplevelsen sämre ju högre temperatur vinet kommer upp i och sista skvätten som har stått och blivit ljummen i glaset känns ärligt talat lite bittert grov och klumpigt söt. Tveksam rekommendation trots allt.

NV Gosset Grand Rosé Brut

Appellation: Champagne
Producent: Gosset
Provningsdatum: 2016-04-02
Pris: 499 kr

Till vinet >>

En ung, frisk och ren upplevelse med lång eftersmak. Ett fantastiskt välgjort och koncentrerat vin som andas lyx med nyanser av smultron, mineral och en lätt antydan till nougat. Supergott med pigg mousse och fräsig syra. Enda minuset den lilla sötman i eftersmaken.

NV J-M Sélèque Solessence Brut

Appellation: Champagne
Producent: J-M Sélèque
Provningsdatum: 2018-04-07
Pris: 279 kr

Till vinet >>

En Champagne som verkligen lyfter med luft och temp. Munrensande värre i torr, mineraldriven stil och fint porlande mousse. Frukten domineras av citron och gröna äpplen med stråk av grön örtighet. På det hela taget en god Champagne, ännu lite knuten, i den eleganta, finstämda skolan. Efter en tuff dag på fältet känns detta helt rätt även om vi kanske hellre sätter tänderna i lite rejälare doningar när det gäller bubbel.

NV J-M Sélèque Solessence Brut Nature

Appellation: Champagne
Producent: J-M Sélèque
Provningsdatum: 2018-07-13
Pris: 309 kr

Till vinet >>

På alla sätt rent och fräscht med solmogen frukt i relativt fyllig, generös stil. Syrliga syror ger stöd åt typiska sensationer citrus, gröna äpplen och mineral. En småjästig känsla ger djup. Väldigt gott och välgjort även om wow-effekten uteblir.

2000 José Michel & Fils Blanc de Blancs Brut

Appellation: Champagne
Producent: José Michel & Fils
Provningsdatum: 2012-12-31
Pris: 339 kr

Till vinet >>

Flaskan slinker ner väldigt snabbt utan några större analyser (vilket ju är ett tecken på att vinet är gott). Vi hinner snappa upp en rik, tydligt utvecklad nougatdoft. Smaken bjuder på stabil syra och mousse och en hel del grönäpplig, citrusaktig, mineralig ungdom bland lite tyngre toner av kaffe och choklad. Ett stabilt vin med både komplexitet och fräschör som vi gärna dricker igen.

NV Krug Grande Cuvée

Appellation: Champagne
Producent: Krug
Provningsdatum: 2012-03-17
Pris: 1399 kr

Till vinet >>

Färgen är lite oväntat ljusgul med mer väntade fina, små bubblor. Sniffet är rent och elegant med skira nyanser av citrusfrukter, kalkig mineral och något som påminner om nougat. Det handlar verkligen inte om en doftbomb, snarare får man aktivt leta efter nyanser. I ärlighetens namn hittar vi inte särskilt många. Detsamma gäller smaken. Visst, vi får en knivskarp syra, en perfekt mousse, ett vackert, rent utförande och en mycket lång eftersmak, ändå känner vi oss lite snuvade på konfekten. Var är den rika frukten? Var är fattonerna? Vi har druckit betydlig intressantare och för den delen godare Champagner för en bråkdel av vad den här kostar. Vi inser att vi förmodligen missar något väsentligt eftersom alla andra i vinvärlden ohämmat hyllar det här och andra viner i prisklassen.

NV Lanson Black Label

Appellation: Champagne
Producent: Lanson
Provningsdatum: 2011-05-21
Pris: 329 kr

Till vinet >>

Blekgulbeige färg. Nougatig, något blommig, fruktig doft med inslag av citruspastill och apelsin. Smaken är ganska klen, liksom moussen, med otydliga nyanser av gröna äpplen och citrus. Ett svagt vin utan karaktär och koncentration.

2008 Launois Vintage Blanc de Blancs Brut

Appellation: Champagne
Producent: Launois Père & Fils
Provningsdatum: 2017-03-18
Pris: 349 kr

Till vinet >>

Med all respekt för alla som håller Champagne högst bland jästa drycker av druvmust. Vi har aldrig fallit totalt. Men så har vi inte heller druckit 8000 Champagner. Vi har heller inte mycket erfarenhet av Champagne som måltidsdryck. Mot den bakgrunden går vi all in och öppnar en 2008 Launois till chèvrepajen, och låter sedan glasen fyllas på till räksoppan med stänk av chilli. Färgen i vinet är lätt ljusgul. Lite halm. Doftintrycken inleds med den typiska bröddegen som snart kompletteras med mogna aprikoser och päron. En genomgående kalkig mineral ger en känsla av fräschör som även går igenom i smaken. I munnen ligger vinet mycket friskt, naturligtvis, men även lite tropiska frukter och hasselnötter anländer och ger lite fylligare kropp (i vinet). Mjölkchoklad adderar komplexitet innan det långa återigen kritmineraliska avslutet. Ett mycket gott vin nu men forfarande ungt. Efter tycke och smak kan man säkert låta 5-10 år passera om man vill få mer utvecklade uttryck. Så, hur blev det med vinet till maten? Till chèvrepajens friska och brödiga karaktär sitter syrorna och brödigheten i vinet som ett smäck. Den mustiga räksoppan är lite tyngre (läs grädde) men vinet klarar matchen. Kombon lockar fram lite mer äppelbokna toner i vinet. Så helhetsintrycket blir positivt. Entrecôte nästa gång?

NV Leclaire-Gaspard Blanc de Blancs Brut

Appellation: Champagne
Producent: Leclaire-Gaspard
Provningsdatum: 2011-07-22
Pris: 269 kr

Till vinet >>

Brödig, mineralig, apelsinsyrlig smak med fint tuggig mousse. Vi hittar choklad, kaffe, rostat bröd och fullmatad tropisk frukt. Torrt med en förnimmelse av sötma i eftersmaken. Det här är mer än godkänt för en standardchampagne. Se till att lufta ordentligt och inte servera alltför kallt bara.

2010 Louis Roederer Rosé

Appellation: Champagne
Producent: Louis Roederer
Provningsdatum: 2017-12-31
Pris: 549 kr

Till vinet >>

En superb syra och mousse bygger upp smaker av smultron, röda vinbär och nougat. Uttrycket är torrt och gnistrande rent. Fräscht och ungdomligt med bra längd. Gott men kan behöva tid för att blomma ut helt och hållet.

2004 Michel Gonet Prestige Grand Cru Blanc de Blancs Brut Nature

Appellation: Champagne
Producent: Michel Gonet
Provningsdatum: 2014-08-29
Pris: 339 kr

Till vinet >>

Redan något utvecklad med röda äpplen och nougat men vi får också ungdomligare nyanser av citrus. Fin fräschör genom syrlig syra och kalkig mineral. Verkligen en ren och fin Champagne med hyggligt tryck i smakerna men samtidigt inget under av komplexitet vilket man väl egentligen borde kunna förvänta sig av ett vin i den här prisklassen? Flaskan är oerhört vacker i alla fall.

2002 Palmer Blanc de Blancs

Appellation: Champagne
Producent: Palmer & Co
Provningsdatum: 2013-12-31
Pris: 284 kr

Till vinet >>

Ungdomlig och pigg smak med bara en lätt utveckling. Tydligt fruktdrivet med solmogen citrus, mariekex och en nyans av kalkig mineral. Härligt kruttorrt avslut. Ett otroligt gott och välbalanserat vin att dricka nu eller spara längre.

2002 Palmer Blanc de Blancs

Appellation: Champagne
Producent: Palmer & Co
Provningsdatum: 2011-02-11
Pris: 284 kr

Till vinet >>

Medelintensiv, gul färg. Efter luftning, stor, nyanserad, fullmatad doft med inslag av grape, gula och röda äpplen, papaya, nougat, sötlakrits och arraksboll. Smaken har en supersyrlig attack med fin mousse i en ganska fyllig kropp. Mittpartiet avslöjar ungdomliga nyanser av svenska syrliga äpplen, tranbär (!) och mineral, men också lite tyngre nyanser av vispgrädde och kaffeböna. Slutet är långt, rent och fräsch. Vi påminns än en gång om att 02-orna från Champagne ännu bara är i början av sin utvecklingsfas. Syrafreaks som vi är dricker vi redan nu med välbehag, men gömmer givetvis några flaskor långt in i vinkällaren.

2008 Palmer Millesime Brut

Appellation: Champagne
Producent: Palmer & Co
Provningsdatum: 2015-02-14
Pris: 277 kr

Till vinet >>

Purung såklart men trots det ganska öppen och tillgänglig. Hög syra som absolut kan rundas av med tid men som i nuläget skänker ypperlig fräschör och balanserar upp dosagen. Rik på frukten, speciellt vid lite högre temperatur, med citrus, äpplen och apelsin. Viss baguettebrödighet och kalkmineralitet ger djup och finess. Gynnsamt prisläge för den som vill ha en riktigt smakfull Champagne av god årgång i källaren.

1996 Palmer Millesime Brut

Appellation: Champagne
Producent: Palmer & Co
Provningsdatum: 2011-03-05
Pris: 599 kr

Till vinet >>

Färgen är härligt klargul. Doften är stor, tydligt utvecklad och komplex med lockande inslag av choklad, nötter, sötlakrits, tropisk frukt och röda äpplen. Fantastiskt rent och snyggt så långt. Smaken är mycket frisk, utvecklad, fyllig, komplex med god mousse. Inslag av röda äpplen, citrus, tropisk frukt, nötter och mineral. Vinet känns visserligen någorlunda utvecklat men har ändå en inneboende ungdomlig potential. Ett riktigt gott och välgjort vin i oemotståndlig stil.

NV Pannier Extra Brut

Appellation: Champagne
Producent: Pannier
Provningsdatum: 2015-12-18
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Som nyligen noterats är detta en riktigt bra skumpa i sin prisklass. Vi får ungdomlig fräschör i överdåd genom fräsig syra, fin småbubblighet och surbeska gröna äpplen och grape. Mineral och lätt nougat skänker elegans och struktur. Verkligen gott och läskande men samtidigt ganska okomplicerat. Dricks ungt för den som vill ha något att svalka sig med och undviks kanske helt av den som vill ha något analyserbart eller källarvänligt.

NV Pannier Extra Brut

Appellation: Champagne
Producent: Pannier
Provningsdatum: 2015-10-03
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Det är inte så ofta vi hoppar högt över Champagne i det här prissegmentet men den här gången tar vi åtminstone ett litet skutt. Vi får det man förväntar sig. Det vill säga friska äpplen, citrus och brödighet, samt lite mineralitet. Men vi får något överraskande även lite smultron och apelsin. Moussen är dessutom väldigt fin och långlivad. När vi provar det som är kvar i flaskan kvällen därpå är moussen fortfarande intakt och vi kan addera honung, nougat och mandelmassa till aromerna. Så på det hela taget kan vi inte annat än att rekommendera köp för den som vill ha en riktigt bra brukschampagne på lut.

2010 Pertois-Moriset L'Année Grand Cru

Appellation: Champagne
Producent: Pertois-Moriset
Provningsdatum: 2019-06-21
Pris: 449 kr

Till vinet >>

Torr, frisk smak med god utveckling. Fin längd och koncentration. Nyansrikt drar åt vinteräpplen, bröd, honung, nougat och mineral. En uppfriskande upplevelse men samtidigt något av en besvikelse. Lever inte riktigt upp till sällskapets förväntningar.

NV Philippe De Nantheuil

Appellation: Champagne
Producent: CVC NF
Provningsdatum: 2015-12-19
Pris: 179 kr

Till vinet >>

En ung och hyggligt frisk Champagne men oj så enkel och tråkig. Lime, röda vinbär och stjärnfrukt ger fräschör men dämpas effektivt av murriga toner av Samarin och jord. Obetydliga nyanser av bröd och choklad lyckas inte ge vinet någon form av ursprungskänsla.

2002 Pierre Gimonnet Fleuron Brut

Appellation: Champagne
Producent: Pierre Gimonnet
Provningsdatum: 2013-12-13
Pris: 359 kr

Till vinet >>

Gula äpplengul färg. Stor, utvecklad doft med inslag av blomsteräng, gula äpplen, apelsinskal, smörat rostat bröd och kritig mineral. På pappret en riktigt generös och lovande näsa. Smaken är riktigt rik och välmatad med tropisk frukt, rostade kastanjer och mineral. Syran är fortfarande vital och moussen pigg. Det är väl precis så här vi vill ha vår skumpa; rejält utvecklad men med tydlig energi och ungdom kvar. Riktigt gott, krämigt och drickfärdigt.

NV Premier Cru Brut

Appellation: Champagne
Producent: Philippe Charpentier
Provningsdatum: 2019-03-02

Till vinet >>

En ganska enkel men ruskigt törstsläckande vardagschampagne i fruktdriven stil. Småsöt finish med fina syror, läskande mousse och fin autolytisk känsla. Brioche, rostade toner och tropisk frukt slåss om utrymmet. Gott och generöst.

NV Tsarine Brut Premier Cru

Appellation: Champagne
Producent: Chanoine Frères
Provningsdatum: 2013-08-13
Pris: 289 kr

Till vinet >>

Ungdomlig, äpplig smak med pigg syra. Fokus ligger på frukt men vi hittar också en vis brödjästighet. En enkel och lättklunkad Champagne, dock välgjord och helt klart köpvärd. Den som är ute efter en kruttorr skumpa har nog en del att invända mot den lite småsöta eftersmaken. Plus i kanten för den vackert skruvade flaskan.

NV Tsarine Brut Premier Cru

Appellation: Champagne
Producent: Chanoine Frères
Provningsdatum: 2013-02-13
Pris: 289 kr

Till vinet >>

Det här är en härligt fräsch och bubblig Champagne i superfruktig stil. Helheten känns ren och fin och vi får rikligt med tropisk frukt kompletterat med nötter och rökig mineral. Vinet är okomplext och okomplicerat med en ganska flörtig sötma och är kanske inte helt Champagnelik men bortsett från detta (och priset) så smakar det riktigt gott. Den skruvade flaskformen är dessutom vansinnigt läcker.

NV Vve Fourny & Fils Premier Cru Vertus Brut Nature Blanc de Blancs

Appellation: Champagne
Producent: Vve Fourny & Fils
Provningsdatum: 2018-08-31
Pris: 319 kr

Till vinet >>

Fräsch och pigg med snygg mousse, krämig frukt och jästiga övertoner. Gula äpplen och krusbär samsas med Mariekex, ljus nougat och ostronskalslik mineralsälta. Eftersmaken är god men kort. Lättgillat, lättklunkat och lättglömt. Vi kan tänka oss att bli bjudna på det här men återköp kanske inte är högsta prio.