Alla provade viner från regionen Kanarieöarna

Röda viner

2011 Agala Tintilla

Appellation: Gran Canaria
Producent: Agala
Provningsdatum: 2012-12-15
Pris: 195 kr

Till vinet >>

Det här vinet känns direkt väldigt välgjort med sin fina syra och generösa mörkfruktighet. Man har satsat fullt ut på en ganska lyxig ek som kanske blir något övertydligt söt i längden. Bra koncentration och nyansrikedom i form av svarta vinbär, korinter, gräs, viol, kalk, chark och vitpeppar. Svalt och elegant utan att på något sätt vara stort.

2011 Agala Tinto Tradicional

Appellation: Gran Canaria
Producent: Agala
Provningsdatum: 2012-12-15
Pris: 150 kr

Till vinet >>

Här får vi en varm och fruktig smak med en något låg syra. Vinet är mjukt, saftigt och lättklunkat med inslag av plommon, jordgubbar och smultron. En lite gummiaktigt ton vilar drar ner helhetsintrycket något. På det hela taget ett ganska smakfattigt vin, dock med viss personlighet.

2011 Agala Vijariego

Appellation: Gran Canaria
Producent: Agala
Provningsdatum: 2012-12-15
Pris: 180 kr

Till vinet >>

Övermogen, alkoholvarm smak med inslag av russin, moreller, kaffe, julkryddor och mjölkchoklad. Vinet är märkligt strävt och syrligt och per definition oelegant och burdust. Hade vi inte känt till ursprunget så hade vi nog gissat att det här vinet hade legat ett par år ovanpå pizzaugnen.

2016 El Lance Suertes del Marques

Appellation: Valle de Orotava (DO)
Producent: Suertes del Marques
Provningsdatum: 2018-05-24
Pris: 189 kr

Till vinet >>

Rökig i doft och smak med svärtad frukt. Hallon, svarta vinbär, peppar, småkärv paprika, mineral och funkig dassighet. Syrlig syra och bitiga taninner i medelfyllig kropp. Verkligen ett intressant och krävande vin som är gott efter luftning och tillvänjning. Absolut inget vin för alla men väsensskilt (till det bättre) från det skräp vi drack för femton år sedan från samma ursprung. Bäst dag tre ur öppnad flaska.