Alla provade viner från regionen Strumadalen

Röda viner

2011 Orbelus Prima

Appellation: Strumadalen
Producent: Orbelus Organic Winery
Provningsdatum: 2016-12-03
Pris: 189 kr

Till vinet >>

En högklassig upplevelse där fördomar krossas och nya områden på vinkartan upptäcks. Visst, här finns en ganska rejäl och småkladdig ekchoklad men inte mer än att mörkbärighet och -fruktighet tillåts dominera. Druvsammansättningen känns genomtänkt med Bordeauxdruvorna i ett smakmässigt centrum och sinnesvidgande avstickare genom övriga druvsorter. Komplext och rejält med nafsiga tanniner, småbränd örtighet och en fräsch syra. Eftersmaken är lång och behaglig. Ett mycket bra vin att landa i mellan aperitif och middag.

2015 Vino di Melnik

Appellation: Melnik
Producent: Melnikon
Provningsdatum: 2019-02-09
Pris: 189 kr

Till vinet >>

Rödbärigt och lite naturvinsfunkigt i lätt, mjuk och saftig stil. Vi upplever en läskande mineralisk sälta i avslutet. Eftersmaken är inte jättelång men god. På det hela taget ett välgjort, ganska enkelt vin som dricks väldigt bra just nu. Vi ser inte vad ytterligare lagring skulle göra för nytta.

2015 Vino di Melnik

Appellation: Melnik
Producent: Melnikon
Provningsdatum: 2018-06-30
Pris: 189 kr

Till vinet >>

En väldigt trevlig bulgarisk bekantskap; särskilt för oss som gillar vin som går i lättdrucken saftig stil med smågrusiga tanniner. Det är jordgubbssaft och våt grusväg. Apelsin och knallpulver. Nio av tio hade säkert gissat Bojo eller Pinot Noir. Och den tionde måste vara bulgar.