Alla provade viner från regionen Aragonien


Röda viner

Card image cap

2004 Aldahara

Röda viner |  Spanien |  Aragonien |  Somontano (DO) |  Aldahara |  75 cl |  80 kr

Druvsammansättning: cabernet sauvignon, merlot

Information om vinet i denna årgång: Information om vinet i denna årgång ej angiven

Provningsdatum: 2006-01-13

Provningsanteckningar: Mycket fruktig. Relativt stor och kraftig smak med druvtypiska inslag av svarta vinbär och blåbärskompott. Ungdomlig stil med något avrundade fruktsyror och garvsyror. Ingen ek inblandad.

Till vinet >>


Card image cap

2009 Bodegas Alto Moncayo Veraton

Röda viner |  Spanien |  Aragonien |  Campo de Borja (DO) |  Bodegas Alto Moncayo |  75 cl |  239 kr

Druvsammansättning: Garnacha

Information om vinet i denna årgång: Information om vinet i denna årgång ej angiven

Provningsdatum: 2014-09-20

Provningsanteckningar: Maffigt fyllig och fruktig smak med viss utveckling. Frukten drar åt det torkade hållet med katrinplommon och korinter och är söt utan att vara syltig. Den höga alkoholen är välintegrerad och visar sig enbart som en god värme i eftersmaken. Vi får en rejäl dos vaniljsöt ek och supermjuka tanniner vilket påminner oss om att det här verkligen är ett publikt och snällt designat vin. Otroligt gott är det otvivelaktigt men kanske lite för opersonligt för att lyfta mot de allra högsta höjderna.

Till vinet >>


Card image cap

2004 Borsao Tres Picos

Röda viner |  Spanien |  Aragonien |  Campo de Borja (DO) |  Bodegas Borsao |  75 cl |  135 kr

Druvsammansättning: Garnacha

Information om vinet i denna årgång: Information om vinet i denna årgång ej angiven

Provningsdatum: 2007-03-16

Provningsanteckningar: Röd färg. En stor och varm doft av kryddor, örter, bränd ek och röda bär. Smaken är medelfyllig och kärv, och syran är påtagligt närvarande. Pepprighet, bränd ek, tjära körsbär, röda vinbär med vanilj i avslutet. Ett druvtypiskt och ganska enkelt vin med något obalanserade syror. Kommer till sin rätt tillsammans med lammracks.

Till vinet >>


Card image cap

2009 Campos de Luz Garnacha

Röda viner |  Spanien |  Aragonien |  Cariñena (DO) |  Bodegas Esteban Martin |  75 cl |  49 kr

Druvsammansättning: Garnacha

Information om vinet i denna årgång: Information om vinet i denna årgång ej angiven

Provningsdatum: 2011-02-26

Provningsanteckningar: Gravt överek(chips)ad, mjuk, fruktsötkletig smak med bisarra orena, gröna toner. Vi bjuds på en tunn soppa av trä och jordgubbar utan finess eller koncentration. Det här är ett konstlat och konstigt vin som vi inte kan förmå oss att dricka upp.

Till vinet >>


Card image cap

2013 Sommos Premium

Röda viner |  Spanien |  Aragonien |  Somontano (DO) |  Sommos |  75 cl |  200 kr

Druvsammansättning: Tempranillo, merlot, syrah

Information om vinet i denna årgång: Information om vinet i denna årgång ej angiven

Provningsdatum: 2021-08-06

Provningsanteckningar: Varm, kryddig och mustig smak med plommon, violgodis och fint avvägd vanilj. Vinet uppträder mjukt och fint nu och 14,5 % alkohol känns helt invävda i frukten. Gott och imponerande, inte minst med tanke på tveksamma lagringsförhållanden.

Till vinet >>


Card image cap

2016 Vicor Garnacha

Röda viner |  Spanien |  Aragonien |  Calatayud (DO) |  Sigva AB |  75 cl |  89 kr

Druvsammansättning: Garnacha

Information om vinet i denna årgång: Information om vinet i denna årgång ej angiven

Provningsdatum: 2018-03-16

Provningsanteckningar: Ekkladdigt med söta bär, lakrits och mjölkchoklad. Fylligt och alkoholstinnt. Tungt i röven. Inte vår typ av vin.

Till vinet >>


Vita, torra viner

Card image cap

2014 Glárima Colección Gewürztraminer

Vita, torra viner |  Spanien |  Aragonien |  Somontano (DO) |  Bodega Sommos |  75 cl |  120 kr

Druvsammansättning: 100% Gewürztraminer

Information om vinet i denna årgång: Vineyard: The grapes for this wine are from the Finca Torresales vineyard. Vines are trained on wires using a trellised system to a height of 1.8m, and are pruned to leave a single spur, know as the ‘unilateral cordon royat’. There are 4115 vines per ha. producing 1.6kg of fruit per plant. Vintage: 3rd week in August. Night harvest between between 12.00 am and 8.00 am. Grapes are selected by hand in the winery. Winemaking: Following a cold maceration that lasts several hours the grapes are gently pressed. The must is then left to settle after which it is fermented at 14ºC in temperature controlled stainless steel tanks. Agening: Aged on its lees in new french oak barrels for four months with daily ‘bâtonnage’, or stirring.

Provningsdatum: 2016-10-08

Provningsanteckningar: Näsa och gom möts av lika delar aprikospuré och mineral. Smaken är utöver detta mycket komplex och nyanserad med smultron, lakrisal och kryddor. Dessutom mer förväntade toner av blommor och tvål. En riktigt stark syra ger smakerna ytterligare skjuts och förlänger det långa, aromatiska avslutet. Det här är ett närmast chockerande gott och kvalitativt vin, speciellt när vi tittar på prislappen och på producentens webbplats ser att vinet även finns på box.

Till vinet >>