Alla provade viner från producenten Springfield Estate


Vita, torra viner

Card image cap

2005 Méthode Ancienne Chardonnay

Vita, torra viner |  Sydafrika |  Breede River Valley |  Robertson (District) |  Springfield Estate |  75 cl |  239 kr

Druvsammansättning: Chardonnay

Information om vinet i denna årgång: Terroir: slope: gentle, southerly soil: chalk and calcrete formations climate: moderate summer with low night temperatures, cold winter wind: cool south easterly (summer). Harvested at night, 6 February 2006. No skin contact, oxidised must, no sulphur with harvest Fermented from juice in the following: 50% new Allier 300l barrels 50% second fill Allier 300l barrels . Fermentation: Native yeast, 55 days (followed by 100% MLF). Maturation: 12 months on lees in barrels. Bottling: Unfiltered, unfined and unstabilized. Analysis: Alcohol: 14% | Total acidity: 6,08g/l | pH: 3,28 | RS 3.6g/l | FSO2: 40 at bottling.

Provningsdatum: 2010-02-20

Provningsanteckningar: Gul färg. Stor, fet, muskulös doft med rejäla sekundäraromer. Inslag av tropisk frukt och gräddkola. Fyllig, torr, närmast knäckig smak med viss utveckling. Inslag av ananas och mineral. Ett stort och kraftfullt vin med stor koncentration och lång eftersmak. Vi hittar personlighet och egensinnighet men upplever att vinet saknar lite elegans.

Till vinet >>

Card image cap

2019 Wild Yeast Chardonnay

Vita, torra viner |  Sydafrika |  Breede River Valley |  Robertson (District) |  Springfield Estate |  75 cl |  179 kr

Druvsammansättning: Druvsammansättning ej angiven

Information om vinet i denna årgång: Information om vinet i denna årgång ej angiven

Provningsdatum: 2020-11-21

Provningsanteckningar: Tropiskt och limezestigt med hintar av vanilj och pepprigt. Fin syra som stadgar upp en smakfull frukt. Bra längd och nyansrikedom och på det hela taget ett mycket balanserat, gott och välgjort vin.

Till vinet >>