Alla provade viner från producenten Logan Wines


Röda viner

Card image cap

2019 Logan Weemala Shiraz Logan Wines

Röda viner |  Australien |  New South Wales |  Central ranges |  Logan Wines |  75 cl |  119 kr

Druvsammansättning: Druvsammansättning ej angiven

Information om vinet i denna årgång: Information om vinet i denna årgång ej angiven

Provningsdatum: 2020-09-05

Provningsanteckningar: En rätt sval och skön shiraz, långt ifrån de bullriga arketyper vi är vana vid från denna del av världen. Här får vi istället ett ljusrödbärigt vin med viol, lakrits och pepprigt. Snyggt avvägd och integrerad ek som ger vinet lite tyngd och lyx. Välgjort och gott i all enkelhet.

Till vinet >>


Card image cap

2018 Weemala Pinot Noir Logan

Röda viner |  Australien |  New South Wales |  Orange |  Logan Wines |  75 cl |  145 kr

Druvsammansättning: Druvsammansättning ej angiven

Information om vinet i denna årgång: Information om vinet i denna årgång ej angiven

Provningsdatum: 2020-03-11

Provningsanteckningar: Superfruktig med härlig pinotkrydda, jordgubbssylt och fatkaraktär. Lätt blommig och örtig. Här finns mycket av allt utan att tappa fokus. Ett snyggt hantverk där rik, söt bärighet hålls i schack av god, syrlig syra. Inga tanniner att tala om såklart. Bara att klunka i sig på uppstuds. Högst njutbart.

Till vinet >>


Card image cap

2016 Weemala Pinot Noir Logan

Röda viner |  Australien |  New South Wales |  Orange |  Logan Wines |  75 cl |  139 kr

Druvsammansättning: Pinot noir

Information om vinet i denna årgång: Jordmån: Vulkanisk jord. Skörd: Druvorna skördades från den 25 februari till och med den 1 mars. Druvorna till detta vin kommer från vinstockar med en ålder av 20 år. Växtsäsongen var något varmare och torrare än normalt. Våren var varm och torr vilket avlöstes av svalare temperaturer och regn i november till januari. Detta var den tidigaste och kortaste skörden i Logans 20-åriga historia. Tillverkning/Vinifiering: Jäsningen skedde på en kombination av små öppna jäskar där man tryckte ned skalmassan två gånger per dag, och rotofermentorer som sattes i snurrning två gånger per dag. Jäsningen skedde med naturliga jäststammar och tio procent av druvorna jäste som hela klasar. Lagring: En del av vinet lagrades på franska ekfat om 500 liter. Resterande del vin vilade på ståltankar.

Provningsdatum: 2018-04-06

Provningsanteckningar: Fatkryddigt och sötfruktigt men också lätt munkänsla och med saftig fräschör. Jordgubbar snarare än lingon, blodapelsin, hallon, sandelträ, kryddpeppar, syrliga örter och kanske ett uns stenig mineral. Mjukt såklart med struktur som ropar på omedelbar konsumtion. Ett seriöst och otvivelaktigt gott vin. Rekommenderas.

Till vinet >>