(sök på hela eller delar av vinets namn, land, region, appellation, producent eller provningsdatum)
Vita, torra viner | Frankrike | Loire | Anjou | Château de Fesles | 75 cl | 124 kr
Druvsammansättning: chenin blanc
Information om vinet i denna årgång: Druvorna handplockas i två omgångar och vinet får jäsa 1 månad i 2-4 år gamla 400-liters ekfat varefter det lagras på sin jästfällning 4-6 månader med omrörning varje vecka.
Provningsdatum: 2008-07-19
Provningsanteckningar: Gulgrön färg. Ung, fruktig, kryddig doft med inslag av ananas, jonung, mineral, stenfrukt och mandelmassa. Mycket frisk, ung smak med inslag av rökig mineral, bivax, persika, ekvanilj, mandelmassa och gula äpplen. Ett kraftfullt och koncentrerat vin med elegans som ännu är oförlöst. Bör lagras.
Till vinet >>
Vita, torra viner | Frankrike | Loire | Anjou | Château de Fesles | 75 cl | 149 kr
Druvsammansättning: Druvsammansättning ej angiven
Information om vinet i denna årgång: Information om vinet i denna årgång ej angiven
Provningsdatum: 2021-02-13
Provningsanteckningar: Yngre och piggare än vad vi minns årgången. Citrus, honung, halm, rejäla fettoner och mineralitet. Alltihop sammanflätat av en sylvass syra, koncentrerad frukt och fyllig textur. Verkligen ett mycket bra vin som lätt kunde ha fått ligga många år till. Liten varning för eköverkänsliga bara.
Provningsdatum: 2020-07-16
Provningsanteckningar: Fullmogen cheninfrukt med fatkaraktär. Frisk, vollmundig med förnimmelser av sött genom tropisk, kanderad frukt. Ett härligt, typiskt och väldigt generöst vin att dricka nu eller betydligt senare. Mycket gott.
Provningsdatum: 2019-10-26
Provningsanteckningar: Ett koncentrerat, syradrivet vin med rejäla doser ek. Frukten är citrusdominerad med tropiska inslag. Fin mineralitet i den koncentrerade, långa eftersmaken. Ett maffigt vin som gott kan ligga till sig några år.
Vita, torra viner | Frankrike | Loire | Anjou | Château de Fesles | 75 cl | 165 kr
Information om vinet i denna årgång: Druvorna handplockas i två omgångar och efter pressning får vinet jäsa 1 månad (ingen malolaktisk jäsning) i 400-liters ekfat (1/3 nya, 1/3 1 år gamla och 1/3 2 år gamla) varefter det lagras 12 månader på sin jästfällning med omrörning varannan vecka.
Provningsdatum: 2008-07-18
Provningsanteckningar: Djupgul färg. Smörig, nyansrik doft med viss utveckling likt den man hittar i Ungern. Inslag av mineral, lime, bokna äpplen och honung. Mycket frisk, fyllig, nyanserad, nästan sträv, nötig smak med inslag av mandel, blodgrape, mineral, brynt smör, saltlakrits, bokna äpplen och honung. Ett mycket kraftfullt men elegant vin med väldiga syror och redan nu underbar utveckling. Ett vin man vill fylla källaren med och dricka de närmsta 10 åren.
Söta viner | Frankrike | Loire | Bonnezeaux | Château de Fesles | 75 cl | 226 kr
Provningsdatum: 2019-07-10
Provningsanteckningar: Botrytisladdad mogen Bonnezeaux upphittad längst in i källaren. Hittelönen består av kanderad apelsin, aprikosmarmelad och nougat inbäddat i en lätt simmig sötma. En rejält kindnypande syra balanserar upp. Gott och klart moget,
Söta viner | Frankrike | Loire | Bonnezeaux | Château de Fesles | 50 cl | 226 kr
Provningsdatum: 2008-07-12
Provningsanteckningar: Oxiderat bärnstensfärgad. Storartad sammansatt doft av mandel, nötter, hjortron, botrytis, honung, ljus sirap, fossiler och smör. Frisk och fyllig smak av aprikospuré, honung, smör, bokna äpplen, markant botrytisbeska, halm, tobacco, sultanrussin, apelsinmarmelad, skaldjur och kalk. Oerhört komplext, koncentrerat och välbalanserat. Ett fulländat vin.