Alla provade viner från producenten Domaine des Terres Dorées

Röda viner

2011 Terres-Dorée Fleurie

Region: Bourgogne
Appellation: Fleurie
Provningsdatum: 2013-08-23
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Färgen är mörkt blåröd och oväntat tät. Doften är riktigt seriös och komplex och har direkt en härlig höjd. Fruktigheten drar åt mogna hallon och mörka körsbär vilket kompletteras snyggt med våta stenar, läcker parfym, mörk choklad och ett uns rökt habanero. Otroligt sammansatt för sin ringa ålder och får oss verkligen att dra på mungiporna. Smaken är fräsch, bärigt syrlig, ganska mjuk trots bra tanninstruktur i torr, stram stil. Hallon, jordgubbar, rosor, tjära, gröna ärtor, anis och stenig mineral får oss nästan att tänka på Nebbiolo från Piemonte. Verkligen en underbart god och välstrukturerad Fleurie med ambition, djup och finess. Karaktärsfull utan att ge avkall på drickbarheten och, tack och lov, inga skumbananer så långt ögat når.

Vita, torra viner

2018 Terres Doreés Beaujolais Blanc

Region: Bourgogne
Appellation: Beaujolais
Provningsdatum: 2020-02-21
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Vi provar igen och låter oss kanske imponeras ett uns mer än förra gången. Det finns mycket som är gott i det här vinet och mixen av mineral och gul frukt är intressant. Samtidigt trollbinds vi inte och honungsmelon, gula päron, gul kiwi, kalkighet och äpplighet går ganska obemärkt förbi. Vit Bojo - what's the message?

2018 Terres Doreés Beaujolais Blanc

Region: Bourgogne
Appellation: Beaujolais
Provningsdatum: 2020-02-01
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Ung, något kalkig smak med inslag av honungsmelon, gula päron och gul kiwi. Ett enkelt, friskt vin med avsaknad av ek. Gott men lättglömt.