Alla provade viner från producenten Weingut Markus Molitor

Vita, torra viner

2013 Markus Molitor Riesling Trocken

Region: Mosel
Appellation: Mosel
Provningsdatum: 2015-01-30
Pris: 154 kr

Till vinet >>

En godisgod riesling där mineralitet och ursprung får ge vika för fruktighet. Enkelt strukturerad, visserligen med fin syra, men något gles i smaken med nyanser av honungsmelon, päron och vingummin. Prissättningen motsvarar inte direkt kvalitén, kanske är det årgången som spökar då Molitor har förgyllt våra gommar tidigare. Vi avstår ytterligare köp.

2014 Zeltinger Schlossberg Riesling Auslese white capsule

Region: Mosel
Appellation: Mosel
Provningsdatum: 2019-12-31
Pris: 749 kr

Till vinet >>

Stor, kraftfull smak med närmast oändlig nyansrikedom. Vi bjuds på saffran, gula plomman, physalis, botrytis, mineral, tobak och gula äpplen. Eftersmaken är lång med tydlig botrytisbeska. Den som gillar stilen är överväldigad medan andra kanske saknar sötman för att balansera det bitterbeska. En stor upplevelse hur som helst.

Vita, halvtorra viner

2012 Markus Molitor Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett

Region: Mosel
Appellation: Mosel
Provningsdatum: 2015-02-20
Pris: 169 kr

Till vinet >>

En riktigt seriös kabinett med krutrökig mineral, grön - men söt -fruktighet och fin balans mellan syra och sötma. Eftersmaken är ren och fin med hyfsad längd. Ett intressant och gott vin som vi gärna köper igen trots att det är något överprissatt.

Söta viner

2014 Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese gold capsule

Region: Mosel
Appellation: Mosel
Provningsdatum: 2019-12-31
Pris: 779 kr

Till vinet >>

Frisk, söt, ung smak med aprikoser, saffran och botrytis. Det är harmoni och precision på alla fronter och rabblandet av smaknyanser känns meningslöst. Närmast osannolikt gott med fantastisk längd och intensitet. Blir bättre och bättre med mer luft. Ett stort vin.