Alla provade viner från producenten Paul Jaboulet Ainé

Röda viner

2014 Crozes Hermitage Domaine de Thalabert

Region: Rhône
Appellation: Crozes-Hermitage
Provningsdatum: 2017-06-16
Pris: 200 kr

Till vinet >>

Ung, blåfruktig smak i josig, mjuk stil. Vi får lite eksötma, eneträ, örter och krossade stenar. Riktigt gott och läskande redan nu men magkänslan säger att det här trots allt är ett lite för ungt och oförlöst vin. Koncentration och balans finns för positiv utveckling i åtminstone fem år, säkert längre.

2012 Crozes Hermitage Domaine de Thalabert

Region: Rhône
Appellation: Crozes-Hermitage
Provningsdatum: 2019-05-11
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Typiskt utan att vara överdrivet med svarta oliver, vitpeppar, örter, blåbär och syrligt violgodis. Otroligt välstrukturerad och balanserad, dessutom fin drickfas nu med lätt läderton och cigarrlåda. Underbart gott faktiskt med kraft och elegans i symbios. Borde köpt fler.

2010 Crozes Hermitage Les Jalets

Region: Rhône
Appellation: Crozes-Hermitage
Provningsdatum: 2016-01-30
Pris: 155 kr

Till vinet >>

Röd, tät färg. Doften känns bärig och lite örtig med mörka bär såsom björnbär i centrum. Inte direkt druvtypiskt, snarare terroirdrivet med en påtagligt stenig känsla. Smaken är mycket frisk i bärig, saftig stil. Nästan löjligt drickvänligt just nu med osträv, juicig känsla utan att för den skull tulla på koncentration, längd och struktur. Otroligt gott och välgjort utan vare sig kletig ek eller tung alkohol. Här blir det påfyllning å det snaraste då prislappen verkligen inte avskräcker.

Vita, torra viner

2017 Crozes Hermitage La Mule Blanche

Region: Rhône
Appellation: Saint-Joseph
Provningsdatum: 2019-11-09
Pris: 229 kr

Till vinet >>

Ruskigt gott i fyllig, välmatad stil där syror över förväntad nivå skänker fräschör och lättar upp. Det är solmoget med gul frukt, bivax, fat och vanilj. Alltihop på en lagom nivå. En härlig blommighet är pricken över i. Dricks fint nu på egen hand. Bland de bättre vinerna i genren på länge.