Alla provade viner från producenten Fontanafredda

Röda viner

2011 Barolo Fontanafredda

Region: Piemonte
Appellation: Barolo (DOCG)
Provningsdatum: 2015-11-18
Pris: 189 kr

Till vinet >>

Redan nu tillgänglig med inte alltför aggressiva tanniner, apelsinsyrlig syra och härligt öppen frukt. Smaken är väldigt Nebbioloisk med rosor, körsbär, jordgubbar, sandelträ och en fint svärtat bläckighet. Kraftfullt, välgjort och gott. Enda invändningen är en något grovyxad textur med en lite utanpåliggande alkoholeldighet men den kommer utan tvekan att slipas ned med några års lagring. Imponerande kvalitet för att vara en basbarolo av en storproducent. Köp och lägg!

2007 Barolo Serralunga d'Alba

Region: Piemonte
Appellation: Barolo (DOCG)
Provningsdatum: 2012-01-04
Pris: 235 kr

Till vinet >>

Det här är ett harmoniskt och drickfärdigt vin redan nu. Tanninerna är avrundade vilket gör munkänslan riktigt behaglig. Vi får en ganska modern vinupplevelse, d.v.s. en hel del frukt och nya fat. Småsyltiga moreller, chokladtryffel, te och mocca. En ganska påtaglig animalisk ton lyfter vinet från medelmåttigt till riktigt bra. Det finns även en dynamik mellan det något grovhuggna och det eleganta som tilltalar oss. Inget stort vin, bara mycket gott.

2010 Fontanafredda Grignolino Cireseto

Region: Piemonte
Appellation: Piemonte (DOC)
Provningsdatum: 2013-05-23
Pris: 60 kr

Till vinet >>

Frisk och ung smak i lätt, lite småkärv stil. Ursprungtypisk med sin körsbär, lingon, rosor, örter och lakrits. Ett enkelt, lite obalanserat vin med god smak och trevlig nyansrikedom.

Mousserande viner

2014 Fontanafredda Alta Langa DOC Limited

Region: Piemonte
Appellation: Alta Langa (DOCG)
Provningsdatum: 2019-10-04
Pris: 169 kr

Till vinet >>

Ett bra, fruktdrivet, mousserande vin med sötmandel, vit choklad, mariekex, apelsin, gula äpplen och inlagda päron. Hygglig mousse och föredömligt torrt. Förmodligen inget vi köper igen men vinet var gott på egen hand och till vickningschips.