Alla provade viner från producenten Lamoresca

Röda viner

2014 Lamoresca Mascalisi

Region: Italien
Appellation: Italien
Provningsdatum: 2017-07-19
Pris: 240 kr

Till vinet >>

Här den för oss nya bekantskapen Frappato blandad med Nerello Mascalese. Vi får ett rejält stallbesök till en början. Sedan en stor kartong Engelsk lakritskonfekt. Frukten är soligt sötmogen. En liten blyertspenna dyker upp på vägen, och vi tolkar det som mineralitet, innan den typiskt italienska körsbärskärnan stramar upp bygget. Lite rustikt och svingott. En randanmärkning för den lite eldiga munkänslan som kan bero på en varm årgång. Men det är inte något vi bryr oss om. Så dags är flaskan slut. PS. Kanske världens snyggaste retrotetikett.

2018 Nerocapitano

Region: Sicilien
Appellation: Terre Siciliane (IGP)
Provningsdatum: 2019-09-06
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Fredagspizzan i ugnen. Rödtjutet upphällt. Livet är stort i det lilla enkla. Det är sötsyrliga röda bär. Blodapelsin och vulkanisk aska. Avlägsen deodorant. Avnjutes väl kyld.

2016 Nerocapitano

Region: Sicilien
Appellation: Terre Siciliane (IGP)
Provningsdatum: 2018-10-05
Pris: 189 kr

Till vinet >>

Saftig, torr smak med härlig fräschör och sandig tanninstruktur. Mininaturvinskänsla genom stallighet och äpplemustvilda syror. Ett ganska lättsamt vin utan större komplexitet, däremot väldigt gott. Klarbär, tomatjuice, kanel, lakrits, färska örter och en stenig känsla dominerar smakbilden. Toppen.

2016 Nerocapitano

Region: Sicilien
Appellation: Terre Siciliane (IGP)
Provningsdatum: 2018-04-21
Pris: 201 kr

Till vinet >>

En ren frappato, eller nerocapitano som den kallas lokalt, som för tankarna lite åt merlot. Det är körsbär, blå frukt och en söt kryddighet, typ kanel, i en lätt kropp. En viss rotfukt kan anas men vädras snart bort. En liten naturvinssyrlighet adderar liv. Inget som stör. Härlig lite lätt kyld.