Alla provade viner från producenten Domaine Wines

Röda viner

2012 Governo Rosso Toscano

Region: Toscana
Appellation: Toscana (IGT)
Provningsdatum: 2014-06-20
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Vinröd färg. Parfymerad, örtig Beaujolaisnäsa med inslag av jordgubbar, hallon och vaniljspäckad mjölkchoklad. Smaken är syltig och parfymerad med inslag av hallon och jordgubbar. Mycket av allt i fjäskig stil för den som gillar sånt. Vi andra tycker att det här är ett märkligt, konstlat vin med övermäktigt sockersötma i eftersmaken.

2015 Gran Appasso

Region: Apulien
Appellation: Puglia (IGT)
Provningsdatum: 2017-01-14
Pris: 90 kr

Till vinet >>

Så, det är alltså det här Systembolaget vill att Svensson ska dricka till tacosen och På spåret om fredagarna? Ett fullständigt vansinnigt vin med 14,5% plonk,14 gram socker per liter och en syra som inte pallar balansera upp dumheterna. Det är glögg, portvin, Amarone och Aladdinasken om vartannat. Vi fattar ingenting och vi vill inte fatta. Det här är konstlat, oärligt och själlöst. Så långt ifrån riktigt vin man kan komma i vår bok och går det här hem i stugorna är allting över och förbi.

Mousserande viner

NV Ecoltura Prosecco

Region: Venetien
Appellation: Prosecco
Provningsdatum: 2019-05-18
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Päronfruktig, lite oren smak med stora bubblor och en smått rökig nyans. Frisk syra jobbar upp en acceptabel fräschör. Restsötman i eftersmaken (trots extra brut) kämpar emot. Vi är inte helt sålda på den här vintypen varför vi kanske är lite väl kritiska. Iskallt går det ner men blir knappast något återköp.