Alla provade viner från producenten Colombera & Garella


Röda viner

Card image cap

2015 Colombera & Garella Bramaterra

Röda viner |  Italien |  Piemonte |  Bramaterra (DOC) |  Colombera & Garella |  75 cl |  245 kr

Druvsammansättning: 80% nebbiolo, 10% vespolina & 10% croatina från 60-åriga stockar vid Cascina Cottignano

Information om vinet i denna årgång: Jäst med naturlig jäst i stål- och cementtank och lagrat 2 år i ett 17 år gammalt 6000-liter stort ekfat (botti). Buteljerat juni 2018. 13% alkohol. Drick: 2019-2024. Serveringstemp: 16°C. Karafferas: Nej.

Provningsdatum: 2021-08-27

Provningsanteckningar: Magisk näsa med kryddor, parfymer, blomster och röda bär i en harmonisk enhet. I gommen lätt, bärigt och hyfsat mjukt om än syradrivet och visst tanninpåslag. Viss utveckling anas genom torkad frukt och läder men utan tvekan vitalt och redo för många fler år i källaren. Egentligen ingen större förändring sedan vi drack vinet för två år sedan. Dricks bra nu.

Till vinet >>

Card image cap

2015 Colombera & Garella Bramaterra

Röda viner |  Italien |  Piemonte |  Bramaterra (DOC) |  Colombera & Garella |  75 cl |  245 kr

Druvsammansättning: 80% nebbiolo, 10% vespolina & 10% croatina från 60-åriga stockar vid Cascina Cottignano

Information om vinet i denna årgång: Jäst med naturlig jäst i stål- och cementtank och lagrat 2 år i ett 17 år gammalt 6000-liter stort ekfat (botti). Buteljerat juni 2018. 13% alkohol. Drick: 2019-2024. Serveringstemp: 16°C. Karafferas: Nej.

Provningsdatum: 2019-10-07

Provningsanteckningar: Småsträvt och mycket friskt men smaken är vidöppen så vi ser inga problem med att dricka redan nu. Många druv- och ursprungstypiska associationer såklart genom nypon, rosor, körsbär, målarfärg, apelsin. Riktigt gott med en liten värmande ton i eftersmaken.

Till vinet >>

Card image cap

2016 Colombera & Garella Coste della Sesia

Röda viner |  Italien |  Piemonte |  Coste della Sesia (DOC) |  Colombera & Garella |  75 cl |  155 kr

Druvsammansättning: 70% nebbiolo, 15% vespolina & 15% croatina

Information om vinet i denna årgång: Jäst med naturlig jäst i ståltank och lagrat 12 månader på 3-5 år gamla ekfat (225-500 liter). Buteljerat i juni 2018. 12,5% alkohol. Drick: 2019-2024. Serveringstemp: 16°C. Karafferas: 2 tim.

Provningsdatum: 2020-08-16

Provningsanteckningar: Stramt och elegant med snygg, sval nebbiolofrukt. Tanniner som känns men inte bränns. Syrligt, parfymerat, blommigt, bärigt och en lila känsla. Trots visst behov av avrundning och uppmjukning är vinet ganska lätt och lekande. Komplexiteten sitter i nuläget i strukturen och vi hade önskat längre lagring för full pott vad gäller nyansrikedom. Ett mycket gott och stabilt vin som säkert kan ligga 15 år utan att säcka ihop.

Till vinet >>

Card image cap

2016 Colombera & Garella Coste della Sesia

Röda viner |  Italien |  Piemonte |  Coste della Sesia (DOC) |  Colombera & Garella |  75 cl |  155 kr

Druvsammansättning: 70% nebbiolo, 15% vespolina & 15% croatina

Information om vinet i denna årgång: Jäst med naturlig jäst i ståltank och lagrat 12 månader på 3-5 år gamla ekfat (225-500 liter). Buteljerat i juni 2018. 12,5% alkohol. Drick: 2019-2024. Serveringstemp: 16°C. Karafferas: 2 tim.

Provningsdatum: 2019-02-05

Provningsanteckningar: En ren och fräsch upplevelse där druvor och framförallt ursprung får tala fritt. Syrligt och småsträvt i munnen med körsbär, tjärpastiller, nypon och örter. Det finns en härlig mineralsälta i eftersmaken vilket förhöjer drickglädjen. Kanske inte ett stort vin, åtminstone inte ännu, men tveklös väldigt gott och välgjort. Transparent och ärligt. Nästa flaska får ligga några år.

Till vinet >>

Card image cap

2017 Colombera & Garella Vispavola Vino Rosso

Röda viner |  Italien |  Italien |  Italien |  Colombera & Garella |  75 cl |  135 kr

Druvsammansättning: 100 % Vespolina

Information om vinet i denna årgång: Jäst med naturlig jäst i ståltank och lagrat 9 månader på tank. Buteljerat i juni 2018. 13% alkohol. Drick: 2019-2022. Serveringstemp: 16°C. Karafferas: Nej.

Provningsdatum: 2021-05-21

Provningsanteckningar: Körsbär, grus och mineralsälta. Lite dammig känsla drar ner helhetsintrycket. Bra tanninbett fortfarande men frukten svajar lite. Mörkbärigt med violpastiller, örtmintighet och saltlakritssötma. Ett enkelt, läskande vin som passar kanonbra till pizzan men inget att analysera sönder eller förundras över.

Till vinet >>