Alla provade viner från producenten Ruppertsberger Winzerverein Hoheburg EG

Vita, torra viner

2017 Ruppertsberger Imperial Riesling

Region: Pfalz
Appellation: Pfalz
Provningsdatum: 2018-05-19
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Pfalztypisk på vissa sätt med fruktfetma och jordmineral från den rika flodbädden. Bra ös på alla håll men ändå med balans. Fin syra och lätt sötma lyfter fram en ung gulfrukt. Mandariner, apelsiner, vindruvor och lime. Trevligt, lättsamt för omgående konsumtion.

Vita, halvtorra viner

2010 Ruppertsberger Hofstück Gewürztraminer Kabinett

Region: Pfalz
Appellation: Pfalz
Provningsdatum: 2011-07-08
Pris: 100 kr

Till vinet >>

Ruppertsberger Winzerverein Hoheburg EG känner vi igen från Systembolagets hyllor. Det andas med andra ord storproducent och massproduktion. På Restaurang Blickplatz Pfalz på en klippa ovanför Deidesheim med utsikt över Pfalz enorma vinlandskap har detta dock mindre betydelse. Vinet visar sig vara riktigt gott med gewürztypiska drag av blommor, kryddor, honung och persika, alltihop fint inbäddad i en småsöt fetfyllighet och bra syra. Det kan bero på solen och utsikten men det här vinet gillar vi riktigt mycket och får oss att tänka på betydligt dyrare syskon från andra sidan gränsen i söder.

2015 Ruppertsberger Nussbien Riesling Kabinett

Region: Pfalz
Appellation: Pfalz
Provningsdatum: 2016-09-07
Pris: 79 kr

Till vinet >>

Piggelin och mineral. Och citrus. I all enkelhet. Men vinet är trots allt väldigt väl balanserat med en liten sötma. Funkar utmärkt i och till chillispetsade räkpastan.