Alla provade viner från producenten Sybille Kuntz

Vita, torra viner

2015 Riesling Kabinett Trocken

Region: Mosel
Appellation: Mosel
Provningsdatum: 2018-10-13
Pris: 229 kr

Till vinet >>

Inte lika omedelbart generös som föregående årgång. Men vi läskas av vita blommor och mineralsälta; diskret däckverkstad och sötsyrliga ananaskarameller. Fortfarande i yngsta laget men säkert med en fin framtid för sig.

2014 Riesling Kabinett Trocken

Region: Mosel
Appellation: Mosel
Provningsdatum: 2017-06-01
Pris: 229 kr

Till vinet >>

Det ska sägas direkt att vi älskar Mosel och vinerna därifrån. Ofta dricker vi Moselviner med viss sötma, men här en helt torr variant. Den lilla fylligheten gör att vinet känns generöst redan nu. Vi kan inte önska mer. Det finns gummiverkstad, honung, mineral och tropisk frukt uppbackat av gröna krispiga äppelsyror. Helt underbart att bara klunka, eller till en lätt het fisksoppa. Det finns i skrivande stund flaskor kvar i Systembolagets beställningssortiment.

2012 Sybille Kuntz Mosel Riesling Spätlese Trocken

Region: Mosel
Appellation: Mosel
Provningsdatum: 2018-01-07
Pris: 279 kr

Till vinet >>

Lystern. Det räcker att titta på vinet för att förväntningarna ska skena. Vinet är elegant även i doft och smak. Små nyanser av krutrök och nätmelon samsas med jasmin. Trots lite söta förnimmelser i doften är vinet knastertorrt i munnen. Ett stort vin i vår bok.

Orangeviner

2016 Riesling Orange

Region: Tyskland
Appellation: Tyskland
Provningsdatum: 2019-11-16
Pris: 299 kr

Till vinet >>

Ett finstämt vin i ren och snygg still där vi hade kunna önska oss lite mer substans och nyansrikedom. Vi bjuds på en småkryddig smak med gula plommon, clementiner och mineral. Tanniner skojar till det lite i munnen men på det hela taget är alldeles för anonymt och nära nog trist. What's the message?