Alla provade viner från producenten Fernand & Laurent Pillot

Röda viner

2015 Bourgogne Pinot Noir Fernand & Laurent Pillot

Region: Bourgogne
Appellation: Bourgogne
Provningsdatum: 2019-09-23
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Lufta! Och lufta mera. Sedan belönas man med sandelträ, röd skir frukt och en hint av apelsin. Riktigt fin instegspinne.

2015 Bourgogne Pinot Noir Fernand & Laurent Pillot

Region: Bourgogne
Appellation: Bourgogne
Provningsdatum: 2019-06-21
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Efter lång luftning får vi härliga noter av vildhallon, violgodis och ädelträ. Smaken är tät och kraftfull med fin mineralsälta och kryddighet i eftersmaken. Lite väl komplext och finlemmat för att bälga i sig oluftat i kalla grillkolsvindar. Drick eller spara.

2010 Bourgogne Pinot Noir Fernand & Laurent Pillot

Region: Bourgogne
Appellation: Bourgogne
Provningsdatum: 2013-09-21
Pris: 139 kr

Till vinet >>

Tunn, röd färg. Sötbärig, kryddig doft med inslag av hallon- och lakritsbåtar, jordgubbar med grädde och socker , rostad ek och läder. Frisk, ung, lätt, kryddig smak med viss tanninstruktur. Söta, syrliga bär, violgodis, hallon och orientaliska rökelser. Vi får komplexitet och god struktur trots generisk nivå. Frukten är solmogen men fräsch. Stor rekommendation.

2009 Volnay Fernand & Laurent Pillot

Region: Bourgogne
Appellation: Volnay
Provningsdatum: 2016-02-06
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Om röd Bourgogne hade varit så här ljuvlig varje gång istället för var tionde så hade vi tveklöst fyllt källaren med drycken i fråga. En smått magisk doft fylld av parfym, rökelser, blomster och violett bärighet följs upp av en rejäl och inte helt osträv smak med friska syror. Det var två år sedan vi provade förra flaskan av årgången och nu har det verkligen hänt grejer. Den primära, något endimensionella smaken har ersatts av utvecklade, komplexa och sammansatta nyanser. Ekfaten har integrerats perfekt och ger nu tillsammans med druvan en kryddig upplevelse. Kunde säkert ha fått ligga längre men är fantastiskt i skrivande stund. Ett stort litet vin men framför allt sagolikt gott.

2009 Volnay Fernand & Laurent Pillot

Region: Bourgogne
Appellation: Volnay
Provningsdatum: 2013-02-23
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Inte jättetät jordgubbsröd färg. Tydligt köttig, stenig doft med inslag av körsbär, hallon, lingon, örter, rökelser och mineral. Mycket frisk, småsträv, medelfyllig smak med animaliska och jordiga toner. Körsbär, lingon, rosor, örter och rostad ek kompletterar. Det här är ett riktigt välstrukturerat vin och vi känner att vi nog är lite väl tidigt ute med skruvkorken här. Det gör visserligen inte så mycket då vinet redan nu är gott och efter lite luftning ganska öppet. Passar ypperligt till ankbröstet med potatismos.

Vita, torra viner

2015 Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Vergers Fernand & Laurent Pillot

Region: Bourgogne
Appellation: Chassagne-Montrachet Premier Cru
Provningsdatum: 2019-12-31
Pris: 397 kr

Till vinet >>

Ett fantastiskt fint hantverk med balans på alla fronter och precision i ekbehandlingen. Ungdomligt såklart med ljus tropisk frukt, popcorn och mineral som hänger kvar i eftersmaken. Fin längd och en ruggigt bra spelare till vitlöks- och persiljergratinerade havskräftorna. Superbt drickbart redan nu men kommer säkert att utvecklas till något större och mer komplext med tiden. Allra bäst dag två efter att ha stått i öppen flaska.