Alla provade viner från producenten Von Winning

Röda viner

2014 Von Winning Pinot Noir II

Region: Pfalz
Appellation: Pfalz
Provningsdatum: 2020-04-30
Pris: 239 kr

Till vinet >>

Vapfalz? Jo vi sa att tysk pinot kan vara jordigt, mineraliskt och lingonbärigt läskande. Skön kryddblandning och sandelträ också. Den här kan säkert vinna på ytterligare några år i källaren då eken kommer att integreras ytterligare. Men det är balanserat och gott redan nu i sin lätt krämiga stil.

Vita, torra viner

2014 Von Winning Riesling Trocken

Region: Pfalz
Appellation: Pfalz
Provningsdatum: 2016-02-12
Pris: 119 kr

Till vinet >>

Okomplicerat och okomplext med lite jordig mineral, slapp honungsmelon och päronsplit. Hyggligt fräsch syra men på det hela taget opersonligt och lite tråkigt. På inga sätt dåligt men tidigare årgångar av vinet upplever vi har varit betydligt piggare.

2012 Von Winning Riesling Trocken

Region: Pfalz
Appellation: Pfalz
Provningsdatum: 2014-07-16
Pris: 129 kr

Till vinet >>

Maffig, generös smak med en lite jordig ton som påminner och vulkanisk mineral. Bra fruktighet med grape och smultron. Gott och välgjort i enkel, kraftfull, lite oelegant stil.

2013 Von Winning Win Win Riesling Trocken

Region: Pfalz
Appellation: Pfalz
Provningsdatum: 2015-10-03
Pris: 129 kr

Till vinet >>

På alla sätt en typisk Pfalzriesling med härligt solmogen fruktighet och den där lite robusta, jordiga mineraltonen. Friskt av gröna äpplen och citrus, fruktsött av honung och melon och med en mineralsältad finish. Det här vinet är både en trevlig smakupplevelse och en källarkandidat med sin fina struktur i form av syra och koncentration. Vi köper igen och dricker till höstens lökpaj men gömmer också några buteljer i vinkällarmörkret.