Alla provade viner från producenten Donnafugata

Röda viner

2008 Mille e una Notte

Region: Sicilien
Appellation: Contessa Entellina (DOC)
Provningsdatum: 2015-01-17
Pris: 502 kr

Till vinet >>

Fruktig, sträv, rejäl och ganska tuff smak. Klarar på det allra ypperligaste sätt att balansera en otrolig koncentration med elegans och finstämdhet. Frukten är blå och tät med fin moccakrydda och eftersmaken är lång och fyllig med fin syrlig syra och perfekt balanserad alkohol. Ett stort vin i total harmoni.

2009 Tancredi Donnafugata

Region: Sicilien
Appellation: Sicilien (IGT)
Provningsdatum: 2015-01-17
Pris: 181 kr

Till vinet >>

Superfruktig, småsträv smak med viss varm fyllighet i avslutet. Körsbär, choklad och viss stenighet avslöjar det italienska ursprunget men vinet är så pass elegant och sammansatt att den sicilianska värmen inte märks. Riktigt tät och koncentrerad upplevelse med fin ekkrydda. Rekommenderas såklart.

2007 Tancredi Donnafugata

Region: Sicilien
Appellation: Sicilien (IGT)
Provningsdatum: 2012-06-22
Pris: 199 kr

Till vinet >>

I mitten röd, mot kanten mer tegelbrun färg. Stor, kraftfull doft med tydliga lagårdstoner. Vi bjuds också på plommon, björnbär, cassis, blyertspenna och tobak. Smaken är örtig och strävt ungdomlig. En pigg syra lyfter fram björnbär, plommon, blyertspenna, kakao och te. Det här är ett mycket nyanserat och välgjort vin med ett härligt djup i smaken. Vi hade gärna sett några års lagring till för att dämpa strävheten dock.